Google kæmper for at undgå Microsoft-fælden

Men hvorfor? Microsofts skæbne skræmmer.

Google er kendt for at satse på mange heste, hvilket skal sikre koncernens fortsatte vækst.

Ifølge unavngivne kilder til Bloomberg News vil Google nu satse på at nappe en andel af energimarkedet.

It-selskabet vil lave softwarestyringsprogrammer til energiforsyningsselskaber, som skal øge effektiviteten ved energidistributionen til boliger og virksomheder.

Prøver det på egen krop

Google er i den tidlige fase i opbygningen af soft- og hardware til energiforsyningsselskaberne styring af infrastrukturen. Teknologien bliver lavet i Googles enhed Energy Access. Google er i forvejen storforbruger af strøm til driften af de enorme serverparker, hvor Google får strøm fra solcelleanlæg, vindmøller og det konventionelle net. Det kræver en fleksibel og effektiv energiinfrastruktur. Google har tidligere indgået leveringsaftaler med vindmølleoperatører for at sikre energiforsyningen.

Skræmmebilledet Microsoft

Googles satsninger på en række meget forskellige forretningsområder skal også ses i lyset af selskabets succeshistorie. Den meget dominerende softwaresystemkoncern Microsoft havde i en årrække den udfordring, at væksten i grove træk kun kunne komme fra et øget salg af Pc’ere, og derfor gik aktien fra at være en vækstaktie til en value-aktie med en bugnende pengekasse med få investeringsmuligheder, der kunne skabe vækst.

Google og en række andre it- og teknologidominerende selskaber kæmper hårdt for at sikre ekspansionen ind i nye forretningsområder, så man ikke ender op med stagnation og manglende vækstmuligheder.

Læs også
Top job