Finansmand vil stjæle rigmandskunder fra storbanker

Med en nystemplet tilladelse fra Finanstilsynet til at drive fondsmæglerselskab, vil Christian Høms' Timeinvest nu til at tage kampen op mod de store banker.

Christian Høms vil tiltrække rige privatkunder fra de store danske banker til sit fondsmæglerselskab.  Arkivfoto: Lærke Posselt

Det skal ske ved at tiltrække rige privatkunder fra selskaber som Danske Bank og Nordea.

Det skriver Berlingske Business.

Chrstian Høms, der i 13 år stod i spidsen for kapitalforvaltningsselskabet Alfred Berg, mener, at vejen til at kapre de såkaldte private banking-kunder fra de store banker går gennem lavere omkostninger.

Ifølge Høms har TimeInvest omkring 35 pct. lavere omkostninger end de store banker. Dertil kommer, at Høms mener, at de store banker oversælger deres egne produkter, til ulempe for kunderne. Timeinvest vil derimod sammensætte investeringsløsninger fra flere forskellige vinkler.

- De store banker går ofte fra at være rådgivere til at blive sælgere. De varer, som de tager ned til deres kunder, er stort set altid deres egne produkter, mens vi sammensætter investeringsløsninger fra alle hylder, udtaler Christian Høms, ifølge Berlingske Business.

Timeinvest, der er en del af Timegruppen, der blev stiftet i 1950'erne, satser på at have 2 mia. kr. under forvaltning til næste år.

Læs også
Top job