Ib Kunøe er klar til at købe op efter vildt 2013

Rigmanden er klar med ny strategi efter et begivenhedsrigt år.

Ib Kunøe er igen klar til at foretage nye køb.  Arkivfoto: Lars Krabbe

Efter et 2013 med gevaldige rutscheture i form af kursændringer, svingninger i den norske krone og et udeblivende overskud i hans værft til luksussejlbåde, er rigmanden og investoren Ib Kunøe klar til opkøb med sit selskab Consolidated Holdings i 2014 og frem.

Det skriver dagbladet Børsen.

Ib Kunøes selskab, Consolidated Holdings, ejer it-selskaberne Atea og Columbus, der har været guldæg for investorerne. Dog var deres aktiekurser ude i et gevaldigt uvejr i 2013, der siden aflæggelsen af årsregnskabet har stabiliseret sig og blevet til blå himmel og kraftige aktiestigninger.

Ny kurs

Dermed kan Kunøe, trods fortsat manglende overskud i værftet X-yachts, erklære sig tilfreds og klar til opkøb. Tidligere har Kunøe specialiseret sig i køb af små virksomheder i krise, for derefter at vende skuden. Men den strategi bliver der nu lavet om på.

- De investeringer, vi går ind i, er nu typisk lidt større virksomheder, som ikke nødvendigvis er nødlidende. Det er en lidt anden strategi, vi har på programmer, udtaler Ib Kunøe til dagbladet Børsen.

- Det behøver ikke at være it. Det kan være alt muligt. Men der er tre ting, det ikke skal være, og det er hoteller, restauranter og detail. Det er ikke vores business, uddyber han.

Læs også
Top job