Her kan du måske skabe en gylden karriere

Udviklerne stormer i retning af et nyt it-område, der ventes at få helt afgørende betydning i it-industrien i de kommende år.

Internet of Things er et yderst populært begreb og område. Det vurderes, at der i 2014 vil være 1,7 mio. udviklere på verdensplan, som har med området at gøre.  Foto: Colourbox
Internet of Things er ikke bare et smart begreb, som virksomhederne i stor stil forsøger at knække koden til at udnytte maksimalt i et forretningsperspektiv.

Det er også et it-område, der lugter af nye karrieremuligheder for udviklerne.

Analysefirmaet ABI Research vurderer i en ny analyse, at der her i 2014 på globalt plan vil være 1,7 millioner udviklere involveret i Internet of Things-aktiviteter.

Om bare fem år, i 2019, vil det tal være steget til flere end tre millioner it-udviklere, vurderer ABI Research.

Eller sagt på en anden måde: Omkring 10 procent af alle softwareudviklere på verdensplan vil arbejde med Internet of Things.

Derfor er IoT så hot og hypet

Det hypede it-begreb dækker over, at milliarder og atter milliarder af intelligente enheder kobles til internettet og til hinanden og dermed kan kommunikere på kryds og tværs.

Det gælder alt fra sensorer i vandpumper til køleskabe, biler, pacemakere og digitaliserede bysamfund.

Når maskiner begynder at kommunikere med hinanden og udveksle data, banes der vej for for en hidtil uset grad af intelligens og automatik i netværket - og nye forretningsmuligheder skabes.

Analytiker Aapo Markkanen udtaler:

"I øjeblikket er IoT-aktiviteterne opdelt imellem hobbyfolk og producenter i den ene ende og udviklere fra virksomheder i den anden ende."

"Men på grund af en kombination af flere forskellige ting kan vi også se et voksende antal iværksættervirksomheder tage det kommercielle spring og begynde at producere de koncepter, som de har kørt prototyper på med Aduino eller Rasperry Pi," siger han med henvisning til to af de teknologiplatforme, man typisk eksperimenterer på i dag som udvikler.

Ifølge Aapo Markkanen skal man dog ikke regne med uden videre at kunne spinde guld på Internet of Things, fordi det kræver nogle helt nye kompetencer at gøre en prototype til et kommercielt bæredygtigt produkt.

Læs også på Computerworld:

Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu

Sådan spinder du guld på Internet of Things

Denne artikel er leveret af
Læs også
Top job