Aktier middag: Genoptager positiv tendens med Vestas i front

Stigningerne er torsdag middag i overtal blandt de største selskaber på fondsbørsen i København, hvor aktierne har fundet ind på sporet igen efter onsdagens nedtur. Fremgangen er anført af Vestas, som er i fokus i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag i Århus, hvor ledelsen blandt andet vil tale om de overordnede strategiske planer. Også medicinalkoncernen Novo Nordisk trækker opad.

C20 Cap ligger ved middagstid 0,4 pct. højere i niveau 816,71, og der mangler dermed stadig lidt, før rekordniveauet fra tirsdag på 821,15 er nået. At rekorden trods alt er inden for rækkevidde skyldes især en stigning på 2,0 pct. til 294 kr. i Vestas og et plus i Novo Nordisk på 1,4 pct. til 248,3 kr.

I relation til Vestas skriver TV2 Østjylland, at 120 af de 200 medarbejdere, der er blevet tilbudt at flytte fra Århus til København - eller et andet sted i koncernen - i forbindelse med, at salg, finans, kommunikation og marketing flyttes, har takket ja. De resterende 80 er blevet afskediget.

Vestas og Novo Nordisk ventes fortsat i fokus. Førstnævnte som følge af kapitalmarkedsdagen, og sidstnævnte fordi vi nærmer os den amerikanske diabetesforenings årlige konference, som i år finder sted i San Francisco i perioden 13-17. juni.

Danske Bank, der ligger 0,2 pct. højere i 156,3 kr., har indgået en aftale med Dansk Supermarked, der gerne vil have indført mobilbetalingsløsningen Mobile Pay i butikskæderne Føtex, Bilka, Netto og Salling. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danske Bank og Dansk Supermarked torsdag.

Det internationale børshus Bernstein øjner en beskeden fremgang i den private markedsvækst af høreapparater i USA. Det fremgår af en kommentar. Den kursmæssige effekt er dog til at overse med en stigning i William Demant på 0,3 pct. til 493 kr. og et fald i GN på 0,2 pct. til 147,7 kr.

- Data og kommentarer fra industrien indikerer, at enhedssalget af høreapparater i maj steg 4 pct. i forhold til 2013, sammenlignet med en vækst på 3 pct. i april. Det private høreapparatmarked steg 4 pct. på årsbasis i maj (mod en flad udvikling i april), mens VA (den største offentlige kanal, red) voksede 5 pct. mod 13 pct. i april, skriver Bernstein i kommentaren.

Læs også
Top job