Obligationer middag: Stort set uændret rente

Det danske obligationsmarked har holdt sig inden for et snævert spænd hele formiddagen, der ellers har budt på en uventet god udvikling i euroregionens industriproduktion.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2023 ligger ved 11.30-tiden i knap 1,43 pct., hvilket er i størrelsesordenen et basispoint højere end onsdag.

Renterne har kun flyttet sig marginalt i opadgående retning efter tallene for industriproduktionen i euroregionen, som overraskede til den positive side ved at være steget med 0,8 pct. i april efter et fald på 0,4 pct. i marts. Økonomerne havde ventet en stigning på 0,5 pct. ifølge Bloomberg News.

Stigningen kommer efter et par måneder, hvor PMI-indekset for eurozonen har vist en let vigende tendens efter at have været i klar bedring siden juli sidste år. Erhvervstilliden blandt eurolandene er derimod fortsat den bedring, der har været gældende det seneste trekvarte år.

Senere rettes blikket mod USA og tallene for detailhandlen, der ventes at have øget salget med 0,6 pct. i maj fra april, hvis man ser på det samlede tal. Trækkes biler og benzin ud af regnestykket ventes en lidt mere beskeden fremgang på 0,4 pct., viser estimater fra Bloomberg News.

Torsdagen byder også på ugentlige tal for nytilmeldte ledige i USA, og her ventes en opgørelse på 310.000 mod 312.000 ugen forinden. Derudover offentliggøres importpriser og forretningslagre. Det amerikanske finansministerium holder torsdag auktion over 30-årige papirer for 13 mia. dollar.

Læs også
Top job