Nødløsning: Nordea-chef kastet ind i nyt job

David Hellemann skulle have haft et andet job i Nordea, men så sagde direktøren op.

Foto: Mik Eskestad

Da Anders Jensen sagde sit job op hos Nordea i sidste uge, blev der pludselig utrolig travlt for Nordeas øverste ledelse. Ganske vist var man i gang med en række interne omrokeringer, så der kunne skabes et job til den 43-årige David Hellemann, som man havde fået lokket over fra Finansministeriet, men det var ikke meningen, at den tidligere McKinsey-konsulent til at starte med skulle have ansvaret for den danske detail-butik, som er landets næststørste lige efter Danske Banks.

Det erfarer FinansWatch fra flere kilder med tæt kendskab til processen.

Man kan blot gøre sig den stille betragtning, at hvis Nordea havde et job klar til David Hellemann, da han forlod Finansministeriet den 6. maj i år, så var det nok meldt ud.

Så planen var, at Nordea ville give Hellemann en ”blidere” start i et andet job, end den han får som øverste chef for den danske retailbutik. På den måde kunne han lære organisationen og bankfaget nærmere at kende. Men med Anders Jensens opsigelse bliver han nu smidt ud på dybt vand fra starten af. Dog får han her selskab en ganske erfaren redningskrans, hvis man kan bruge det udtryk om Peter Lybecker, der senest har været i vælten som bestyrelsesformand for Nets.

Lybecker bliver trukket ind som en slags læremester for David Hellemann, indtil den tidligere topembedsmand og kassemester i DR selv kan styre butikken. Det vurderes, at Peter Lybecker skal sidde tæt på Hellemann i en periode på cirka seks måneder.

Peter Lybecker er en af landets mest erfarne bankfolk, selvom der de seneste 6-8 år har været ganske stille om den tidligere betroede medarbejder under Peter Schütze. Lybecker blev tilbage i 2002 øverste chef for retail banking i Danmark for Nordea, da Peter Schütze blev rykket op i den øverste ledelse i fusionsbanken. Dengang var Lybecker også formand for Finansrådet, så det er også en politisk snu herre, som Hellemann får at læne sig opad i starten. Det er i øvrigt også Lybecker der frem til næste generalforsamling i Finansrådet skal  repræsentere Nordea i bankernes interesseorganisation.

Læs også
Top job