Indholdstjenester bliver fremtiden på mobilmarkedet

Fremtiden ligger i indhold, siger Telmore. En analytiker er enig og mener, at konkurrenterne får svært ved at matche Telmore Play.

Når Telmore med sit nye abonnementsprodukt Telmore Play, lægger forskellige indholdstjenester sammen med mobilpakken, tager selskabet hul på et helt nyt konkurrenceparameter i det danske telemarked, mener Telmores direktør Rasmus Busk

”Det, der foregår i mobilbranchen lige nu, er fantasiløst, hvis vi skal være ærlige. Alle sælger de samme pakker. Telmore Play er fjerde generation af mobilprodukter. Jeg tror, fremtiden kommer til at handle om indhold,” siger Rasmus Busk til MereMobil.dk.

Telmore Play giver, ud over tale og data, kunderne adgang til en palet af indhold.

Selve mobilabonnementet indeholder 5 GB data, fri sms/mms og fri tale. Oven på dette lægges 12 indholdstjenester. Blandt andet HBO Nordic, TV 2 Play, C More Play, Mofibo, Ekstra Bladet Ekstra, Euroman og en række andre. Telmore Play vil koste 249 kr. om måneden.

”Jeg tror, vores konkurrenter sidder og klør sig i håret, når de ser det her, og tænker, det var pokkers, nu er vi nødt til at gøre noget,” lyder det fra Telmore-direktøren.

Læs flere detaljer om Telmore Play

Analytiker: Stærkt produkt – svært at kopiere

Tiltaget fra det TDC-ejede brand får en positiv modtagelse hos aktieanalytiker Morten Imsgard i Sydbank. Han mener, TDC har fundet sit bedste våben frem i kampen om kunderne.

”Abonnementet rammer TDC's konkurrenter, hvor det gør mest ondt. Jeg har svært ved at se, hvordan de skal finde et attraktivt modtræk. TDC har udnyttet sin dominerede position til at forhandle meget gode priser hjem hos indholdsleverandørerne. Det bliver svært at matche TDC’s forhandlingsstyrke,” lyder det fra Morten Imsgard.

Han mener yderligere, at TDC kan holde sig ude af priskrigen. Selvom TDC og Telmore fortsat vil tabe kunder i den prismæssigt lave del af markedet, vil det blive opvejet af, at der kan stjæles langt mere attraktive kunder fra konkurrenterne.

Web-TV: Telmores direktør tror konkurrenterne er overraskede

Indholdet i pakken – måske flere tjenester på vej

Telmore Play giver adgang til følgende tjenester: HBO Nordic, TV 2 Play, Min Bio, C More Play, TELMORE Musik, Mofibo, Ekstra Bladet Ekstra, Politikken Web, Euroman, Eurowoman, Gastro og Rum.

Telmore vil ikke udelukke, at der i fremtiden kommer flere tjenester i pakken. Ej heller, at der med tiden kommer pakker til bestemte målgrupper.

Det tilsvarende Telmore-abonnement uden indholdstjenesterne koster 169 kr. om måneden. Her tager konkurrenterne 139 til 199 kr. Til sammenligning koster eksempelvis HBO 79 kr. om måneden, mens Mofibo ligger på 99 kr. Dermed skal man ikke benytte mange af tjenesterne, før det nye tilbud fra Telmore bliver attraktivt.

Indholdet spiser af de 5 GB data, abonnementet indeholder. Telmore mener dog ikke, det er et problem. De lægger vægt på, at mange mobilbrugere i forvejen anvender wi-fi-forbindelsen når de er i hjemmet eller på job.

Telmore Play har premiere den 16. juni 2014.

Baggrund: Så mange megabytes bruger du fra datapakken

Mere til historien

Danskerne er generelt vilde med de forskellige online indholdstjenester. En undersøgelse fra TDC Group viser, at over halvdelen af danskerne mellem 21 og 50 år abonnerer på en online streamingtjeneste.

Læs også
Top job