Thorning om slagteriredning: Den danske model vandt

Statsminister Helle Thorning-Schmidt roser redningen af Danish Crowns slagteri i Rønne.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt mener at den danske model viste sig fra sin bedste side, da slagteriarbejderne og Danish Crown i dag kom til enighed omkring slagteriet på Bornholm.  Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Den danske model viste sig fra sin bedste side, da slagteriarbejderne torsdag stemte ja til redningsplanen for Danish Crowns slagteri med 190 ansatte i Rønne. Såvel slagteriet som slagteriarbejderne bøjede sig mod hinanden.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) da hun åbner Folkemødet i Allinge på Bornholm i strålende solskin fra hovedscenen, hvor en mand fra scenen tolker hendes ord med tegnsprog for døvstumme.

- Netop i dag ser vi Danmark, når det er bedst. Jeg tænker ikke på denne fantastiske junidag. Nej, jeg tænker selvfølgelig på redningen af slagteriet her på Bornholm, siger Helle Thorning-Schmidt til forsamlingens taktfaste klapsalver.

Stærkest når alle bøjer sig

Regeringen deltog, da Danish Crown blev reddet efter hårde forhandlinger mellem Danish Crown, fagforbundet NNF og DI. Til sidst skød erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) én million kroner i projektet.

- Det er ikke sket af sig selv. Vi ved det jo godt. Parterne har bøjer sig mod hinanden. Ledelse og medarbejdere har kigget hinanden i øjnene og taget et ekstra skridt. Det er og bliver den danske model, når den er stærkest, siger statsministeren.

Helle Thorning-Schmidt ønsker til sidste "hele Bornholm til lykke" med, at slagteriet blev reddet, så ferieøens grise ikke skal fragtes over Østersøen for at blive slagtet i Danmark, Polen eller Tyskland.

Læs også
Top job