Danske Bank: Invester i nye markeder

Stemningsskifte og gunstige nøgletal vil løfte nye markeder, forudser Danske Bank.

Aktiestrateger vender tomlen op til fjernøstlige aktiemarkeder. Foto: Kin Cheung

Mange danske aktieinvestorer holder sig fra nye markeder - de såkaldte emerging markets - som Kina, Sydkorea og Taiwan, når aktieporteføljen skal fyldes.

Men det er en fejl, mener Danske Bank, der er blevet "nyforelsket i de nye markeder" og forudser et stort afkastpotentiale.

Investorernes frygt for emerging markets skyldes, at flere økonomer siden sommer har været bekymrede for, at det globale opsving ville styre uden om Kina, der så ville trække de andre nye markeder med i faldet.

Men der er, ifølge Danske Bank, ingen grund til frygt. Tværtimod.

"De økonomiske nøgletal er blevet bedre, og vi ser nu et begyndende stemningsskifte blandt investorerne. Det er nu danskerne skal placere en større del af opsparingen i emerging markets," siger Danske Banks chefstrateg, Frank Øland.

Fakta

Danske Bank anbefaler:

Køb:

  • Kina
  • Sydkorea
  • Taiwan
  • Råvarerelaterede aktier i Brasilien og Mexico
  • Rusland (forsigtig på grund af politisk uro)

Pas på Rusland

Er man en dansk investor med middelrisiko og mellemlang tidshorisont (3-7 år), anbefaler banken, at man investerer 10 pct. af sin portefølje i emerging markets med 5-6 pct. aktier og 4-5 pct. obligationer.

"Det er blandt andet Kina, Rusland, Sydkorea og Taiwan, der ser billigt ud, hvis man sammenligner pris med indtjening og bogført værdi. Vi er fortsat forsigtige med Rusland på grund af usikkerhed om Vladimir Putins intentioner i Ukraine. Vi kan godt lide Kina og råvarerelaterede aktier i Brasilien og Mexico," siger Frank Øland.

Det er ikke kun Danske Bank, der ser muligheder i emerging markets. Sydbank lader sig heller ikke skræmme, men opfordrer investorerne til at være selektive, når de kaster sig ud på nye markeder.

Fjernøsten ser lovende ud

"Vi ser de største muligheder i fjernøsten. Jeg frygter et tilbagefald i Brasilien, når det går op for investorerne, at forventningerne ikke helt kan indfries. Rusland er et billigt marked, men er underlagt en stor politisk risiko," siger Sydbanks aktiestrateg, Bjørn Schwarz, til epn.dk.

Til gengæld er Sydbank mere tilbageholdene end Danske Bank, når det gælder Kina.

"Kina har vi stadig nogle spørgsmålstegn ved. De kinesiske aktier har ligget underdrejet de seneste år, og der er en risiko for, at de ikke kommer til at ligge helt fremme," siger Bjørn Schwarz.

Begge økonomer påpeger, at det kan være en fordel at investere i emerging markets via investeringsforeninger for at sprede risikoen ud på flere lande.

"Det er vigtigt, at det er en aktivt styret forening, der har fleksibilitet til at investere i de mest attraktive muligheder og vælge de mest risikable markeder fra. En investeringsforening, der blot følger et emerging market indeks, er tvunget til både at købe skidt og kanel," siger Frank Øland.

Læs også
Top job