Obligationer: Sløv dag endte med lille rentefald

Det, der fra morgenstunden lignede en lille rentestigning på danske obligationsmarked, forvandlede sig i løbet af torsdagen til et beskedent rentefald. Forklaringen skulle nok mest af alt findes på aktiebørserne i Europa, hvor bevægelsen var lige modsat med en god start og en svag finish.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2023 lukkede torsdag et enkelt basispoint lavere i godt 1,41 pct. Renten holdt sig inden for et udsving på bare tre basispoint.

Obligationsrenterne flyttede sig marginalt i opadgående retning efter nye tal for industriproduktionen i euroregionen, som overraskede til den positive side ved at være steget med 0,8 pct. i april efter et fald på 0,4 pct. i marts. Økonomerne havde ventet en stigning på 0,5 pct. ifølge Bloomberg News.

Stigningen i industriproduktionen kommer efter et par måneder, hvor PMI-indekset for eurozonen har vist en let vigende tendens efter at have været i klar bedring siden juli sidste år. Erhvervstilliden blandt eurolandene er derimod fortsat den bedring, der har været gældende det seneste trekvarte år.

Senere blev blikket rettet mod USA og tallene for detailhandlen, der ved første øjekast skuffede en smule.

Fremgangen i detailsalget blev kun på 0,3 pct. i maj i forhold til april, hvilket var mindre end de 0,6 pct., som var ventet i markedet ifølge Bloomberg News. Dog blev tallet for april revideret op med 0,6 pct.point, så detailsalget i stedet for at være faldet med 0,1 pct., nu steg med 0,5 pct. i marts.

Læs også
Top job