Lego-ejer og tøjmilliardær udfordrer bankerne

Mindre virksomheder kan fra slutningen af 2014 begynde at låne penge gennem nyt projekt.

Anders Holch Povlsen.  Foto: Bestseller

Flere store milliardselskaber kaster sig nu overraskende ind i et projekt, der skal gøre livet nemmere for små kredithungrende virksomheder.

Lego-familiens pengetank, Kirkbi, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen samt William Demant Invest står bag erhvervsfinansieringen, skriver Børsen.

Idéen er at lave en pulje individuelle lån på 10-100 millioner kroner, som skal pakkes ind i børsnoterede erhvervsobligationer, som pensionskasser kan investere i.

Tilbyder finansiering

Ingen af medejerne ønsker at udtale sig til Børsen, men henviser alle til selskabet Founders, som ejes af Kirkbi, Bestseller og William Demant.

- Vi er så langt, at vi kan udbetale de første lån i andet halvår af 2014. Det, vi tilbyder, er finansiering til små og mellemstore virksomheder, som gerne vil have et bedre match mellem deres finansierings- og investeringshorisonter, siger Ulrik Trolle, administrerende direktør i Founders, til Børsen.

Et alternativ til bankerne

Milliardærerne ønsker at skabe et alternativ til bankerne, som har været tilbageholdne med at låne penge ud til mindre selskaber.

- I de seneste fire år er bankernes rentemarginal steget. På grund af de øgede kapitalkrav frem mod 2020 forventes rentemarginalen ikke at falde, snarere tværtimod. Det giver plads til en alternativ forretningsmodel, lyder det på Founders' hjemmeside ifølge Børsen.

Navnet på det nye projekt er Langfristet Erhvervsfinansiering, LEF.

BRANCHENYT
Læs også