Amazon klar med ny musiktjeneste

Amazon lancerer både telefon og musiktjeneste på torsdag. Musikken er reklamefinansieret.

Amazons musikstreamingstjeneste bliver frit tilgængelig for kunder, der allerede abonnerer på Amazons filmstreamningstjeneste Prime. Foto: AP Photo/Amazon

Den amerikanske internethandelsplads Amazon vil i næste uge præsentere sin nye smartphone, som skal tage kampen op mod blandt andet Apple og Sony, men Amazon ventes samtidig at lancere en ny musikstreamingstjeneste.

Den nye smartphone fra Amazon vil dermed også få en ekstra feature.

Musiktjenesten vil også blive tilgængelig via en app til Apple og android-telefoner.

Prime-kunder får adgang

Amazons musikstreamingstjeneste bliver frit tilgængelig for kunder, der allerede abonnerer på Amazons filmstreamningstjeneste Prime, som koster 99 dollar årligt. Det er en direkte konkurrent til tjenesterne fra Netflix og HBO. Tilbage i marts løftede Amazon Prime-tjenesten fra 79 dollar årligt.

Musiktjenesten vil blive lanceret på torsdag, og kunderne vil få fri adgang til mere end en mio. musiknumre, som er reklamefinansieret.

Amazon har lavet aftaler med de største musikselskaber såsom Sony og Warner Music, dog med undtagelse af Universal Music. Yderligere vil der også være en forsinkelse på op mod seks måneder i udgivelserne i Prime.

Musiksalget flytter sig

Musiksalget ser endnu engang ud til at flytte sig, hvor branchen tidligere kæmpede med at lukrere på downloadet musik på bekostning af pladesalget, så ser det allerede ud til at musiksalget flyttes over til streamingstjenesterne.

Det amerikanske downloadsalg faldt i 2013 med 1 pct. til 2,8 mia. dollar, mens streamingsalget steg ekstremt med 39 pct. til 1,4 mia. dollar i 2013 ifølge Recording Industry Association.

BRANCHENYT
Læs også