Tesla opgiver alle patenter

Tesla ønsker at sætte fart på udbredelsen af elbilen. Derfor frigiver selskabet sine værdifulde patenter.

Foto: Daniel Reinhardt/AP

Patenter er normalt noget, virksomheder vogter om som var de kronjuveler. Men endnu engang formår den californiske elbilproducent Tesla Motors nu at overraske den etablerede branche. Tesla annoncerede nemlig i går aftes, at de nu vil frigive alle sine tekonologipatenter.

Selskabet vil gøre patenterne offentlig tilgængelige, lige som selskabet ikke vil sagsøge andre firmaer, der vælger at benytte sig af patenterne. I følge Teslas topchef og stifter, Elon Musk, sker det, fordi Tesla ønsker at sætte skub i udbredelsen af elbilen.

"I går var den hel væg med patenter i vores hovedkvarter i Palo Alto. Det er ikke længere tilfældet. Den er nu fjernet for at gøre tekonologien for elektriske køretøjer endnu bedre," skriver Elon Musk på sin blog.

Konkurrenterne kører på benzin

I følge Elon Musk er konkurrenterne til Tesla nemlig ikke andre producenter af elbiler. Det er først og fremmest producenter af benzindrevne køretøjer.

"Vi tror på, at såvel Tesla som andre elbilselskaber - og for den sags skyld resten af verden - vil drage nytte af en hurtigere udviklning af teknologiplatformen," skriver Elon Musk.

BRANCHENYT
Læs også