Headhunter fandt Anders Jensen

Mange var interesseret i jobbet som retail-chef i Nykredit. Selskabet nummer et på listen.

Torsdag valgte Nordeas adm. direktør, Anders Jensen, at skifte til Nykredit. Pressefoto: Nordea

Selvom Nykredits topchef Michael Rasmussen indtil for et år siden sad som chef i Nordea for Anders Jensen, som han nu har hentet over som chef for Retail i Nykredit, så har Nykredit faktisk taget turen omkring et headhunterfirma for at være helt sikker på at finde den rigtige mand.

Det siger Michael Rasmussen til Ritzau Finans.

- Der var en meget lang liste af meget interesserede kandidater. Men da vi havde et klart billede af, hvad det var for en profil, vi gerne ville have, så var både jeg og vores formandskab enige i det navn, som headhunteren havde nummer et på listen, siger Michael Rasmussen.

To fokuspunkter

Allerede i februar stod det klart for Michael Rasmussen, at han havde brug for at finde en ny chef for Nykredits retailforretning, der omfatter Nykredits egne privat- og erhvervskunder, udefra. Derfor entrerede Nykredit med et rekrutteringsfirma, der fik til opgave at finde den bedste kandidat til opgaven.

- Vi har to helt centrale fokusområder. Det ene er retail, at få flere helkunder i privat og erhverv. Det andet er at rykke tættere på pengeinstitutterne i Totalkredit. Derfor var det meget vigtigt, at det var en person, der dels var velbegavet og havde erfaringen, men også kunne samarbejde og havde respekt og tillid blandt de øvrige pengeinstitutter, siger Michael Rasmussen.

Den respekt og tillid besidder Anders Jensen i særlig grad, mener Michael Rasmussen, da han blandt andet har været formand for Finanssektorens Arbejdsgiverforening og været næstformand i Finansrådet.

Nykredit-chefen vil ikke ud med, hvor meget headhunterfirmaet har fået for at finde frem til Anders Jensen, der for mindre end et år siden efterfulgte Michael Rasmussen som administrerende direktør for Nordea Bank Danmark og før da havde arbejdet direkte under Michael Rasmussen i en årrække.

BRANCHENYT
Læs også