Store børsselskaber tøver med åbenhed

Danske virksomheder oplyser for lidt, lyder det i rapport.

Coloplast er den bedste til at arbejde imod korruption. Ifølge en ny rapport som Transparency International står bag, kunne andre store danske børsselskaber lære noget af Coloplast.  Foto: Mik Eskestad

De største danske børsselskaber kunne være bedre i deres indsats mod korruption og bestikkelse samt i deres åbenhed om koncernstruktur og betaling af skat. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport, som Transparency International står bag.

Det skriver Børsen.

Der har ikke været tilstrækkeligt fokus på den landevise rapportering. Vi ligger lige omkring nul pct., og kun et par selskaber ligger over nul pct. Det er måske et af de områder, hvor virksomhederne føler, at der er konkurrencemæssige forhold, der spiller ind, når oplysningerne ikke lægges frem, siger Knut Gotfredsen, der er formand i Danmark for den internationale organisation mod korruption, til avisen.

Gennemsnitligt oplyser kun 2 pct. af virksomhederne om deres omsætning, resultat og skattebetaling for hvert land, de opererer i. Til sammenligning er andelen i Norge 8 pct., 14,5 pct. i Sverige og 4 pct. på verdensplan.

Coloplast topper listen over danske virksomheder for sin indsats mod korruption, men manglende finansiel rapportering betyder dog, at selskabet samlet set kun får karakteren 5,7 på en 10-skala. I bunden ligger Tryg som mindst åben og transparent.

BRANCHENYT
Læs også