Obligationer: Renterne kravler en anelse op

Modsat de tidlige forventninger, steg de danske renter en anelse fredag morgen.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2023 ligger ved 8.30-tiden i knap 1,42 pct. - et basispoint mere end ved lukketid torsdag.

Det er på trods af rentefald på de amerikanske statspapirer siden det danske marked lukkede torsdag.

Der er mange fokuspunkter for investorerne at tage stilling til i dagen løb. Først og fremmest spiller den geopolitiske udvikling en stor rolle. Dertil kommer en række makroøkonomiske nøgletal fra USA, hvor de amerikanske producentpriser klokken 14.30 vil tage overskrifterne sammen med tillidsindekset fra University of Michigan sidst på dagen.

- Rapporten vil få særlig opmærksomhed, fordi det er et af de første nøgletal, vi får for juni. Rapporten kan give et hint om, hvordan detailsalget vil udvikle sig i samme måned morgen. Ser vi fald i Michiganindekset (der er estimater ned til 79), peger det mod yderligere rentefald, skriver Sydbank i en kommentar fredag morgen.

De tyske forbrugerpriser viste fredag morgen et fald på 0,1 pct. i maj på månedsbasis, mens der var tale om en stigning på 0,9 pct. på årsbasis. Dermed bekræftedes de foreløbige data, der samtidig var analytikernes bedste skøn.

BRANCHENYT
Læs også