Intersport tabte 20.000 kr. om dagen

Overtagelsen af otte nordjyske butikker giver underskud i Intersport.

Foto: intersport.dk

Intersport Danmark A/S kom ud af 2013 med et underskud på 7,3 mio. kr.

Det er på trods af, at sportskæden øgede omsætningen til 1,5 mia. kr. i sine 87 Intersport-butikker og 60 tilknyttede fysiske og online sportsbutikker, ligesom Intersport Danmark præsterede et overskud på 8,6 mio. kr. før skat, renter og afskrivninger - en fremgang på 5 pct. i forhold til 2012.

Regnskab
Intersport Danmark A/S
  • Omsætning: Ca. 1,5 mia. kr.
  • EBITDA: 8,6 mio. kr.
  • Resultat: -7,3 mio. kr.
  • Resultat i 2012: 1,3 mio kr.

Nordjyske butikker kostede

I oktober 2013 overtog Intersport Danmark seks nordjyske Intersport-butikker og to outlets fra konkursramte Sport on Tops. Og det er den handel, der trækker resultatet ned.

"Vi overtog otte butikker til en given pris, og efterfølgende måtte vi konstatere, at prisen var høj. Derfor lavede vi en engangsafskrivning på 10 mio. kr.," siger Intersport Danmarks administrerende direktør, Mikael Kold, til epn.dk.

I 2013 lå sportskæden i indeks 102 mod sportsbranchens samlede 96, og ni nye Intersport-butikker blev etableret. I 2014 har kæden etableret to nye butikker og ligger i indeks 103.

Butikkerne, der ejes af 42 aktionærer, tjente 75 mio. kr. i 2013. Derfor ærgrer det også direktøren, at afskrivningen skal ødelægge det positive billede for Intersport Danmark.

"Når butikkerne vokser mere, end alle andre gør, og butikkerne tjener fem pct., så er det faktisk ret godt i dansk detailhandel i øjeblikket. Men isoleret i Intersport Danmark, hvor vi normalt laver et resultat på et par mio. plus, er vi ikke tilfredse. Det er pisseirriterende. Noget værre lort," siger Mikael Kold.

Fortryder ikke købet

Selvom direktøren indrømmer, at prisen for de otte butikker var for høj, så fortryder han ikke, at han i oktober satte sin underskrift på overdragelsen.

"Nu skriver jeg 10 mio. kr. af. Men jeg skal sammenligne med, at jeg fremadrettet har otte butikker, som jeg kan tjene penge på i fremtiden. Værdien for brandingen, distributionen og indtjeningen er for mig meget mere værd end de 10 mio., vi har tabt," siger Mikael Kold.

Intersport Danmark er en del at den internationale Intersport International Corporation, der består af flere end 5.800 sportsbutikker, der omsætter for over 75 mia. kr. i 66 lande.

BRANCHENYT
Læs også