Aktier: Uensartet åbning med fremgang hos FLS

Oliepriserne er kørt op i kølvandet på urolighederne i og om Irak/Syrien, hvor den islamiske ISIS-bevægelse har fået fodfæste. Den solide optur i oliepriserne lægger en dæmper på lysten til aktieindkøb her fredag morgen, og det er årsagen til, at det tyske Dax30-indeks falder med 0,27 pct. Det smitter af på handlen i København, hvor C20 Cap-indekset falder med 0,16 pct. til 814,93.

Vestas faldt torsdag med 1,5 pct., og falder yderligere fredag morgen med en tilbagegang på 0,2 pct. til 283,2 kr. Vestas CEO Anders Runevad udtaler ifølge Bloomberg News, at Vestas skal reducere sine vindmølleproduktionsomkostninger for at blive en relevant spiller på det kinesiske marked, og derfor vil Vestas inkludere et større lokalt bidrag til vindmøllerne for det kinesiske marked.

- Vi giver os selv en ulempe ved at tilbyde dyre vindmøller til et lavprismarked, udtaler Anders Runevad til Bloomberg News.

FLSmidth-aktien åbner med en stigning på 0,3 pct. til 305,1 kr. Goldman Sach løftede torsdag sin anbefaling på FLSmidth-aktien til neutral fra sælg, og det amerikanske finanshus giver i samme ombæring FLSmidth-aktien et kursmål på 310 kr.

Det amerikanske finanshus Goldman Sachs løfter sin anbefaling på Nexans til neutral fra tidligere sælg. Franske Nexans er konkurrent til NKT Holding division NKT Cable. NKT Holding åbner stort set uændret i kurs 374,5 kr.

Novo Nordisk og diabetesmarkedet er i fokus med den amerikanske ADA-konference. Det lille selskab bag Afrezza, Mannkind, vurderer, at en partneraftale kan blive lavet 6-8 uger efter, at Afrezza er blevet godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder- FDA. En partner aftale ventes at være baseres på royaltybetalinger/profitdeling, lyder det ifølge Bloomberg News. Afrezza, som er et inhalerbartsmedikament, skal bedømmes af FDA den 15. juli. Novo Nordisk falder lidt med 0,1 pct. til 250,4 kr.

BRANCHENYT
Læs også