Buffett klar med 15 mia. dollars til vind

Warren Buffetts Berkshire Hathaway er klar til at fordoble sine investeringer i grøn energi.

Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Mangemilliardær Warren Buffett har ikke tænkt sig at skrue ned for sine investeringer i vindmøller.

Buffett og hans selskab Berkshire Hathaway ejer i forvejen gennem energiselskabet MidAmerican Energy USA's næststørste portefølje af vindmøller, og den kan meget vel blive markant større.

"Vi har hældt milliarder og atter milliarder i energibranchen," sagde 83-årige Buffett ved en årlig industrikonference i Las Vegas ifølge Bloomberg.

"Og vi har tænkt os at blive ved så langt øjet rækker".

Berkshire Hathaway ejer gennem sine datterselskaber elnet, gasrørledninger og energiselskaber i både USA og Storbritannien. I forvejen har man afsat 15 mia. dollar til renewables, men ifølge Buffett kan man meget vel fordoble det beløb.

Berkshire har i årevis kæmpet med at finde gode investeringsmuligheder, og med rigelig likviditet er vindmøller en god forretning, så længe den amerikanske PTC-ordning er på plads. Det fik MidAmerican til sidste år at bestille knap 500 Siemens-vindmøller eller 1.050 megawatt - den største portion landvindmøller, der nogensinde er bestilt.

Buffett, der etablerede sin formue ved at købe undervurderede selskaber - såkaldte cigar butts - og forsikringsselskaber, gik for 15 år siden for første gang ind i den kapitalintensive energibranche.

"Og indtil videre er det lykkedes os at forblive rige," siger han ifølge Bloomberg.

MidAmerican Energy ejer 3,7 gigawatt (GW) vindmøller og har 1,05 GW under opførsel. Også solkraft og solceller forventes at nå 1,27 GW, når verdens største solcelle-anlæg, Solar Star 1 og 2 i Californien, er færdigopført og koblet til nettet. Det Iowa-baserede energiselskab omsatte sidste år for omkring 13 mia. dollar og tjente lige i underkanten af to mia. dollar.

BRANCHENYT
Læs også