Derfor sås der tvivl om Samsung-styresystems fremtid

Styresystemet Tizen, der ellers har været store forventninger til, vil der aldrig komme det store ud af, mener en analytiker.

Foto: AP
Det er kun et par uger siden, at Samsung var klar med sin allerførste telefon med styresystemet Tizen, Samsung Z.

Tizen har været under udvikling i flere år og er Samsungs forsøg på at sikre sig et alternativ til Android-platformen, som selskabet primært har satset på i de senere år.

Tizen er udviklet af Samsung selv sammen med Intel og er, præcis som Android, en open source-platform.

Tizen er tidligere blevet vurderet til at have et betydeligt markedspotentiale på smartphone-markedet, men nu sår en analytiker ifølge Computerworld US tvivl om Tizens fremtid.

"Vil Tizen rykke sig? Sagt med et nej ord; nej."

Sådan lyder det fra chefanalytiker Andrew Sheehy i en analyse, som vores amerikanske kolleger på Computerworld har set nærmere på.

Analytikeren peger på, at Tizen er fem år bagud i forhold til iOS og Android, og at der kun er en lille gruppe udviklere, der vil skrive apps til platformen.

"At se Tizens udvikling er som at se en bil køre galt i slow motion," udtaler Andrew Sheehy.

En talsperson fra Tizen-holdet skriver til Computerworld US, at Tizen i dag ikke er så anderledes end det, Android var, da det styresystem blev født - og at Tizen har opbakning fra store spillere som Samsung og Intel.

Det er dog langt fra første gang, at analytikere peger på, at de nye smartphone-styresystemer, der udvikles - heriblandt Tizen og Firefox OS - får det svært på markedet, fordi der grundlæggende nok ikke er plads til flere end to eller tre store platforme.

Læs mere om den situation her.

Læs også på Computerworld:

Samsung klar med sin første Tizen-telefon

Dette Samsung-styresystem kan true Apple og Google

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er

Denne artikel er leveret af
BRANCHENYT
Læs også