Bagmandspolitiet dropper sigtelse mod bank

Jutlander Bank kan ikke dømmes for fifleri med kurser, vurderer bagmandspolitiet.

Bagmandspolitiet opgiver en sigtelse for kursmanipulation mod Jutlander Bank, oplyser bankdirektørerne Poul Damgaard og Per Sønderup i en fondsbørsmeddelelse.

Bagmandspolitiet opgiver også sigtelser mod en tidligere direktør og en tidligere ansat i Sparekassen Himmerland, lyder det fra bankdirektørerne.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, som er bagmandspolitiets formelle navn, vurderer ifølge fondsbørsmeddelelsen, at banken ikke vil blive fundet skyldig ved en retssag.

Alle sigtelser er fortid

Jutlander Bank blev dannet tidligere i år, da Sparekassen Himmerland fusionerede med Sparekassen Hobro.

Sigtelserne er blevet rejst i kølvandet af en sag mod Ebh Bank og Sparekassen Himmerland, som i januar 2013 endte med fængselsdomme til flere centrale personer i bankerne.

I april i år blev sagen afsluttet ved Vestre Landsret, efter at de dømte havde anket byretsdommen. Og det gjorde de klogt i. Landsretten nåede nemlig frem til det stik modsatte resultat og frifandt de tiltalte.

Sigtelserne mod Jutlander Bank, som altså nu er fortid, drejede sig om påstået fifleri med aktiekurser i Vestjysk Bank, hvilket også var tilfældet i Ebh-sagen.

Kurrer på tråden

I sommeren 2013 var der kurrer på tråden mellem den daværende Sparekassen Himmerland og bagmandspolitiet, da de nye sigtelser blev rejst i kølvandet på Ebh-sagen.

To af sagens forsvarsadvokater mente, at bagmandspolitiet brød et løfte fra byretssagen i Hjørring, hvor man angiveligt havde lovet ikke at rejse flere sigtelser.

Bagmandspolitiets specialanklager Jørn Thostrup lod dengang over for Ritzau forstå, at en sigtelse ikke nødvendigvis ville ende med en ny retssag.

- At der er rejst en sigtelse, betyder jo ikke nødvendigvis, at der også vil blive rejst en tiltale mod dem alle sammen, sagde Jørn Thostrup dengang.

BRANCHENYT
Læs også