Aktier USA: Intels opjustering løfter teknologiaktierne

De amerikanske aktiemarkeder åbner fredag eftermiddag med små stigninger efter at en opjustering fra mikrochipproducenten Intel er med til at løfte teknologiselskaber med eksponering mod pc-salget.

Dow Jones-indekset åbner uændret i 16.734 og S&P indekset løftes 0,04 pct. til 1931. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 0,2 pct. højere i 4307.

Intel åbner 6,9 pct. højere i 29,90 dollar efter mikrochipproducenten i torsdagens eftermarked opjusterede forventningerne til omsætningen og bruttomarginalen for helåret, hvilket efterfølgende også har fået en række finanshuse til at hævet anbefalingen på aktien. Selskabet henviste blandt andet til et forbedret volumensalg. Finanshuset Morgan Stanley hæver anbefalingen på Intel-aktien til ligevægt fra overvægt og kursmålet hæves til 28 dollar fra 24 dollar. Finanshuset er overrasket over størrelsen på opjusteringen selv efter indikationerne på en stærkere efterspørgsel efter pc'ere i andet kvartal. Finanshuset Roth Capital hæver anbefalingen på aktien til køb fra neutral og finanshuset Drexel Hamilton løfter anbefalingen på aktien til køb fra neutral.

Opjusteringen fra Intel løfter også andre aktier med eksponering over for pc-salget, heriblandt Microsoft, som åbner med en stigning på 1,0 pct. i 40,98 dollar og Hewlett-Packard, der stiger 3,0 pct. til 34,40 dollar.

Alcoa stiger 1,5 pct. til 14,22 dollar efter at det canadiske finanshus BMO har hævet anbefalingen på aktierne i den amerikanske aluminiumsproducent til market perform fra underperform med et kursmål, der er løftet til 14 dollar fra 10 dollar. Finanshuset henviser til forbedrede markedsforventninger til væksten i aluminiumsefterspørgslen og til nedskæringerne i smelterkapaciteten. For nylig har finanshuset øget forventningerne til aluminiumsprisen i 2014 med 1 cent per pund til 80 cent per pund og for 2015 med 2 cent per pund til 85 cent per pund.

MannKind løftes 5,2 pct. til 10,29 dollar. Det lille selskab bag Afrezza, Mannkind, vurderer, at en partner aftale kan blive lavet 6-8 uger efter at Afrezza er blevet godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Analytiker Adnan Butt fra RBC Capital vurderer, at Afrezza kan blive godkendt hos FDA den 15. juli og finanshuset venter et peaksalg på næsten 4 mia. dollar i USA og 3 mia. dollar uden for USA.

Den amerikanske opgørelse over producentpriserne for maj viser et fald på 0,2 pct. i forhold til måneden forinden, hvor det blev til en stigning på 0,6. Her ventede økonomerne en vækst på 0,1 pct. i maj.

BRANCHENYT
Læs også