Fredagens aktier: Auriga på himmelflugt på opkøbsspekulationer

Det danske C20 Cap-indeks lukkede fredag med et fald på 0,3 pct. i 813,85, hvor FLSmidth gik imod strømmen efter at Goldman Sachs løftede anbefalingen på aktien til neutral.

- Uroen i Irak har de seneste dage været centrum for markedernes interesse og er med til at presse de europæiske aktieindeks i dag. I lighed med konflikten omkring Ukraine og Rusland, drejer investorernes bekymring sig omkring risikoen for højere oliepriser, skrev Nordea fredag eftermiddag.

Auriga-aktien fik et voldsomt løft på 17,7 pct. til 290 kr. efter meddelelsen om undersøgelser af strategiske muligheder, hvilket kan betyde et muligt frasalg eller salg af hele butikken. Auriga skrev, at det har iværksat undersøgelser og at bestyrelsen er i tæt dialog herom med selskabets hovedaktionær Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF).

FLSmidth-aktien lukkede med en stigning på 1,3 pct. til 308,10 kr. Goldman Sach løftede torsdag sin anbefaling på FLSmidth-aktien til neutral fra sælg, og det amerikanske finanshus løftede i ombæring kursmålet til 310 kr. fra 200 kr.

Vestas steg 1,1 pct. til 286,90 kr. Vindmølleselskabet var i fokus i forbindelse med kapitalmarkedsdagene i Århus. Danske Markets løftede efter den første dag kursmålet på Vestas-aktien til 350 kr. fra 310 kr. og det fremførte, at vindmølleselskabets kapitalmarkedsdag understregede forpligtelsen til at sænke prisen på energi, men der manglede ifølge finanshuset konkrete nye indtjenings- eller omkostningsmål.

Novo Nordisk-aktien tog med et fald på 1,4 pct. til 247,30 kr. en puster efter flere dage med fremgang. Novo Nordisk og diabetesmarkedet er i disse dage i fokus med den amerikanske ADA-konference.

DFDS-aktien endte med en stigning på 1,3 pct. i 466 kr. Nordea vurderede, at aktien kortsigtet vil få medvind, hvis den foreløbige dom i Eurotunnel-sagen stadfæstes inden for de kommende dage, og hvis Eurotunnel ikke anker sagen.

Danske Bank steg 0,3 pct. til 156 kr. Danske Bank lukker sit fastforrentede papirhandelsbord i Dublin, hvilket medfører at seks medarbejdere vil blive afskediget. Yderligere udtalte koncernchef Thomas Borgen, at 1,4 mio. har downloadet bankens mobilbetalingsapp'en MobilePay.

BRANCHENYT
Læs også