Kontroversiel poker-mogul trækker sig

Grundlæggeren af verdens største pokersite sælger ud for flere milliarder.

Online gambling er blevet lovligt i tre amerikanske stater. Foto: Colourbox

PokerStars skal sælges for knap fem mia. dollars til september.

Det skriver flere internationale medier.

Canadiske Amaya Gaming står som den glade køber af verdens største online pokersite. Købet betyder, at den kontroversielle canadisk-israelske grundlægger af PokerStars Isai Scheinberg trækker sig helt ud af poker-successen.

Med i købet hører også det mindre site Full Tilt Poker.

Skygger for succes

Isai Scheinberg har drevet pokersitet sammen med sin søn, der heller ikke har en fremtid i Pokerstars efter salget til Amaya Gaming.

De amerikanske myndigheder har tidligere rejst tiltale mod Isai Scheinberg for bl.a. ulovlig gambling, og han risikerer dermed at blive arresteret, hvis han rejser til USA.

Det skulle være en af årsagerne til at Amaya Gambling ikke vil have Scheinberg-familien med i den videre udvikling af Pokerstars.

Ramte pokerboom

Online poker blev for alvor stort i USA i 2003, da en ukendt revisor vandt verdensmesterskaberne i poker efter at have kvalificeret sig gennem en pokerturnering på nettet.

Pokerstars har været med fra starten og blev med årene markedsdominerende i USA.

De senere år har dog været hårde ved Pokerstars og andre online pokersites. I 2011 valgte de amerikanske myndigheder at lukke ned for Pokerstars og andre store spillere på markedet.

Det skete en fredag i november, der siden er døbt "Black Friday" af pokerentusiaster.

Siden har de amerikanske delstater fået lov til at legalisere online gambling, hvilket har skabt øget konkurrence til bl.a. Pokerstars.

Kan betyde ny begyndelse

Med Scheinberg-familien ude af billedet tror Amaya Gaming på, at PokerStars og Full Tilt Poker kan rykke ind i USA på den lovlige facon.

"Amaya har tiltro til, at opkøbet vil fremme PokerStars og Full Tilt Pokers indtræden på det regulerede spillemarked, hvor Amaya allerede har sat et fodaftryk, særligt på det amerikanske marked," skriver Amaya Gaming i en pressemeddelse.

Der er i dag tre stater i USA, der har legaliseret online gambling heriblandt New Jersey.

BRANCHENYT
Læs også