DI til fagforeningerne: Få fingeren ud, hvis I vil bekæmpe social dumping

Hvis social dumping og underbetalt østeuropæisk arbejdskraft er et problem, må fagbevægelsen komme i gang med at bekæmpe det med Den danske model, mener DI-direktør.

Ifølge DI-direktøren er der »et kæmpemæssigt positivt potentiale i udenlandsk arbejdskraft, og selv om man ikke skal ignorere problemer, så »skal man heller ikke gøre dem større, end de er,« sagde han på debatten. Foto: Colourbox

Snyd, svindel og misbrug skal stoppes, men hvis 3F og resten af fagbevægelsen mener, det er et stort problem, så må de selv komme i gang

»Hvis der er arbejdsgivere inden for den danske model, der ikke vil matche de krav, man kan stille med en overenskomst, så må fagbevægelsen sige ”»det vil vi ikke acceptere«, og så må de tage de midler i brug, de nu kan,« lød det fra Kim Graugaard, der er vice-adm. direktør i DI og sammen med topchef Karsten Dybvad er den, der forhandler overenskomster med fagbevægelsen.

Udmeldingen faldt på Folkemødet i Allinge på Bornholm, hvor DI-direktøren, 3F’s formand Per Christensen og Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard debatterede brugen af og behovet for østeuropæisk arbejdskraft.

3F efterlyser større ansvar

Ifølge DI-direktøren er der »et kæmpemæssigt positivt potentiale i udenlandsk arbejdskraft, og selv om man ikke skal ignorere problemer, så »skal man heller ikke gøre dem større, end de er,« sagde han på debatten.

3F’s formand forsøgte at få DI og resten af arbejdsgiverne til at tage et større ansvar og være mere aktive med at få hentet virksomheder ind som medlemmer og ad den vej sikre, at flere arbejder under en overenskomst.

»Jeg har et problem med de gustne arbejdsgivere, der ikke vil betale det, en overenskomst siger, de skal, og jeg har en oplevelse af, at vi i den grad bliver udfordret. Det er ikke dem, der er hos DI,« sagde Per Christensen.

Glem det

Men det sker ikke, lød det fra DI.

»Vi er ikke modstander af at få nye medlemmer, men Den dansk Model har altid gået ud på, at fagbevægelsen skal stille krav over for virksomhederne. Det er helt fundamentalt, og en overenskomst er ikke noget, man trækker i en automat; der skal arbejdes for det,« sagde Kim Graugaard.

BRANCHENYT
Læs også