Så alene står du hvis du får sparket

Mister du jobbet, skal du ikke forvente megen hjælp fra din arbejdsgiver.

Ingen hjælp til efteruddannelse eller jobsøgning. Ingen gode råd, samtaler eller betalt frihed, hvis man skal til jobsamtale. Du skal faktisk ikke regne med nogen hjælp fra din gamle arbejdsgiver, hvis du bliver sparket ud i arbejdsløshed, skriver Politiken mandag.

Mister du jobbet, må du selv finde ud af at komme videre. Det er konklusionen i en ny medlemsundersøgelse, udarbejdet af HK Danmark og baseret på svar fra godt 1.600 medlemmer, der har mistet jobbet inden for det seneste år.

En tur på egen sø

To ud af tre fik ingen hjælp i opsigelsesperioden fra deres gamle arbejdsgiver. Hver tredje HK'er i undersøgelsen fik ingen hjælp overhovedet, hverken fra arbejdsgiveren, fagforeningen eller det personlige netværk.

»Det er ingen tvivl om, at vi som fagforening skal være endnu bedre til at hjælpe de ledige i opsigelsesperioden. Det er vi også i fuld gang med. Men samtidig burde arbejdsgiveren have pligt til at hjælpe de medarbejdere, som der ikke er plads eller råd til at beholde i virksomheden. Det overgår min fatteevne, at man bare kan lade tidligere medarbejdere sejle deres egen sø uden at forsøge at hjælpe dem i en meget svær situation«, siger HK's næstformand, Mette Kindberg, til Politiken.

Ikke direktørens bord

Men det er slet ikke arbejdsgiverens ansvar at hjælpe fyrede medarbejdere videre, lyder meldingen fra Dansk Arbejdsgiverforenings ansættelsesretschef, Flemming Dreesen.

»Det må være her, at fagforeninger og a-kasser viser deres berettigelse, for det er da om nogen dem, der har svigtet, hvis de lader medlemmerne klare sig selv«, siger han til Politiken.

BRANCHENYT
Læs også