Strejke lammer Icelandair-fly

Flymekanikerne hos Icelandair går i strejke på mandag.

Tirsdag vil to afgange være aflyst mellem Keflavik og København, på grund af strejke bland Icelandairs flymekanikere.  Foto: Misha Japaridze/AP

Mekanikerne har varslet en 24-timers strejke. Den vil blandt andet ramme otte afgange til og fra Københavns Lufthavn fra den islandske lufthavn i Keflavik og to til og fra Billund.

Tirsdag er to afgange mellem Keflavik og København aflyst klokken 01.00 fra Island og klokken 07.50 fra København.

Det er forhandlinger om en ny kollektiv overenskomst for flymekanikere hos det islandske flyselskab Icelandair, der er gået i hårdknude.

Det skrev nyhedsbrevet Check-In.dk lørdag

12.000 passagerer ventes ramt

Strejken begynder mandag morgen fra klokken 06.00, hvor det islandske flyselskab har været nødt til at aflyse 65 flyvninger. Samlet vil 12 flyvninger blive gennemført mandag - heriblandt en fra Keflavik til København klokken 01.00 og returflyvningen fra København klokken 07.50.

- De islandske turistmyndigheder anslår, at mandagens strejke vil ramme omkring 12.000 passagerer, skriver nyhedsbrevet.

Strejken kommer lige op til højsæsonen, hvor mange turister vælger at flyve til Island på ferie. Og strejken vil også ramme tusindvis af nordeuropæiske rejsende, der flyver til USA og Canada med flyselskabet.

Icelandair oplyser, at passagerne kan vælge mellem at få refunderet billetten eller ombooke til en tidligere eller senere flyafgang. Man vil også gøre det muligt for kunderne at blive ombooket til andre flyselskaber.

Mere under opsejling

Men strejken er ikke en enlig svale. For har flymekanikerne og Icelandair ikke fået en ny overenskomst i hus inden da, vil en ny strejke begynde torsdag 19. juni ligeledes klokken 06.00.

I modsætning til strejken mandag har en eventuel strejke på torsdag ikke et sluttidspunkt. Det betyder, at arbejdsnedlæggelsen kan vare, indtil en ny overenskomst er forhandlet på plads.

På Icelandairs hjemmeside kan man se de afgange, der er blevet aflyst. Samtidig beklager flyselskabet det besvær, aflysningerne kommer til at betyde for kunderne.

BRANCHENYT
Læs også