Danske storbanker jagter topanalytikere i dyr stoleleg

Der er fyret op under aktiemarkedet i øjeblikket og de store børsnoteringer står i kø, hvilket øger kampen om at have de bedste analytikere herhjemme.

Nordea er en af de banker, som leder efter nye analytikere.  Foto: Thomas Borberg

Ifølge aktieanalysechefen i Danske Markets fører det til en markant "stoleleg" i bankbranchen.

Det skriver Berlingske Business.

- Børsmæglerbranchen har været på slankekur i tre-fire år personalemæssigt, så staben af potentielt dygtige analytikere er reduceret signifikant. Når der så kommer en så kraftigt stigende efterspørgsel efter analytikere fra store investorer og kapitalforvaltere som nu, får man sådan en dominoeffekt, udtaler Atilla Olesen, direktør for aktieafdelingen i SEB Enskilda, til Berlingske Business.

Den stigende aktivitet på aktiemarkederne og den deraf følgende store efterspørgsel på topanalytikerne har sat sig spor i bl.a. Danske Bank, Nordea, SEB og Carnegie. De er både på jagt efter topfolk og har måttet se flere af deres talenter smutte til konkurrenterne.

For eksempel er Niels Granholm-Leth og Daniel Patterson gået fra SEB til henholdsvis Carnegie og Danske Capital, mens Danske Bank bl.a. har mistet analytikeren Erik Bergöö til Skagen Fondene.

I øjeblikket leder Nordea, ABG Sundal Collier, SEB Enskilda, Carnegie og BankInvest aktivt efter nye analytikere.

BRANCHENYT
Læs også