Bestseller har købt britiske M and M

Prisen skulle være 140 mio. britiske pund - 1,3 mia. kr.

Foto: Bestseller

Den danske modekoncern Bestseller har ifølge nyhedsbureaut Reuters accepteret at købe det britiske nethandel- og postordreselskab M and M Direct Ltd. til en pris på 140 mio. britiske pund.

Det svarer til 1,3 mia. kr. Salget ventes gennemført i løbet af to måneder.

M an M har siden 2007 været ejet af investeringsfirmaet TA Associates.

Salg af overskudsvarer

Bestseller-koncernen, der bl.a. står bag mærker som Jack & Jones, Only, Selected, Vila og Vero Moda, ejes af Anders Holch Povlsen.

M an M har især solgt overskudsvarer og udgående varer inden for livsstil, mode, sportstøj og fodtøj fra lokale onlinebutikker i bl.a.Storbritannien, Tyskland og Frankrig. Selskabet sælger dog også sine varer i op mod yderligere 20 lande.

Til sammenligning råder Bestseller over 3.000 kædebutikker i 38 lande, mens koncernens produkter yderligere sælges fra omkring 12.000 andre butikker i et halv hundrede lande.

Muligheden var der

Hos Bestseller bekræfter kommunikationsdirektør Mogens Werge handlen.

"Vi har haft kig på M and M gennem længere tid, fordi vi bl.a. har samarbejdet med selskabet, som har solgt nogle af vores mærker. Og så var muligheden der nu," forklarer Mogens Werge.

Han tilføjer, at M and M især kan bidrag med viden om nethandel.

"Derfor er det også planen, at M and M skal fortsætte uændret. Samtidig har selskabet en viden om og erfaring med nethandel, som vi kan lære noget af. M and M ledet af nogle mennesker, som vi tror rigtig meget på. Det er dygtige folk, og selskabet har vundet priser for netop nethandel," siger Mogens Werge.

En god investering

M and M er samtidig til stede på nogle markeder, hvor Bestseller ikke selv er inde.

"Men det har ikke spillet ind i overvejelserne. Vi har vurderet, at M and M er en god investering, fordi selskabet er så godt inde på onlinemarkedet. Det drejer sig især om såkaldte overskudsvarer," tilføjer Mogens Werge.

BRANCHENYT
Læs også