Obligationer middag: Rentefald bider sig fast

Investorerne sender de danske renter sydover mandag.

Den stigende geopolitiske uro med en eskalerende situation i Irak i hovedrollen har medført flugt fra risikobehæftede investeringer til rentebærende papirer i de traditionelt sikre lande. Det gav rentefald i USA efter dansk lukketid fredag eftermiddag, og faldet fortsatte på markeder i Tokyo mandag morgen.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2023 ligger ved middagstid i cirka 1,37 pct. Det er 2 basispoint eller 0,02 pct.point mindre i forhold til lukkeniveauet fredag.

En opgørelse fra EU's statistiske kontor Eurostat har mandag formiddag bekræftet, at inflationen i valutaområdet er for aftagende. Inflationen målt på forbrugerpriserne aftog i maj til 0,5 pct. fra 0,7 pct. i april målt på årsbasis.

Udviklingen bekræfter dermed de foreløbige tal, der tidligere er blevet offentliggjort. Konsensus var ifølge en rundspørge af Bloomberg News også, at det endelige tal ville vise en inflation på 0,5 pct.

Senere mandag kommer Empire Manufacturing og industriproduktion samt kapacitetsudnyttelse fra USA, hvor også indikationer fra boligmarkedet i form af NAHB-boligindekset lægges frem.

BRANCHENYT
Læs også