Siemens og Mitsubishi lover 1.000 Alstom-job over tre år

Den tyske industrigigant Siemens fortsætter sammen med den japanske partner Mitsubishi med at gøre sine hoser grønne over for den franske regering i forsøget på at få lov til at købe dele af det franske industrikonglomerat Alstom, som også amerikanske General Electric bejler til.

Det er ikke kun General Electric der lover 1.000 nye Alstom-jobs, hvis et opkøb kan komme på plads. Nu lover Siemens-Mitsubishi-alliancen det samme. Foto: AP

Nu lover Siemens-Mitsubishi-alliancen ifølge den franske avis Le Figaro at matche GE's løfte om at skabe 1.000 franske job i de tre år, der følger efter opkøbet.

Siemens og Mitsubishi skal ifølge avisen mødes med repræsentanter for Alstom mandag eftermiddag. Her skal tyskerne og japanerne præsentere deres forslag til opkøb, der ifølge Le Figaro er mere kompliceret end det amerikanske tilbud, der lyder på 12,35 mia. euro for Alstoms energidivision og altså er garneret med et løfte om 1000 job over tre år.

Siemens og Mitsubishi bekræftede i sidste uge, at de sammen overvejer et bud på dele af Alstom. Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg er det en del af overvejelserne, at Mitsubishi skal overtage Alstoms damp- og netværksaktiver, mens Siemens går efter gasturbineaktiviteterne, der også er en del af energidivisionen.

Ifølge Le Figaro skal Siemens-Mitsubishi-alliancen dels overbevise om, at de værdisætter Alstoms energiaktiviteter højere end amerikanerne, dels at deres projekt er strategisk mere interessant for Alstom og dets aktionærer.

BRANCHENYT
Læs også