Aktier USA: Små udsving med fokus på opkøbs

De amerikanske aktiemarkeder åbner mandag med små udsving efter fortsatte uroligheder i Irak og efter at opkøbsbølgen i medicinalsektoren fortsætter, idet Medtronic har aftalt at købe Covidien for knap 43 mia. dollar.

Dow Jones-indekset falder 0,1 pct. til 16.759 og S&P 500-indekset løftes 0,1 pct. til 1937. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 0,1 pct. højere i 4315.

Medtronic løftes 3,8 pct. til 63,02 dollar og Covidien stiger 27,6 pct. til 91,87 dollar. Den amerikanske medicogigant Medtronic vil opkøbe Covidien, som har base i Dublin, for 42,9 mia. dollar ved et tilbud delt en betaling med både kontanter og aktier. Medtronic vil bruge sine oversøiske likvidebeholdning på knap 14 mia. dollar til opkøbet. Bloomberg News skriver, at fusionsselskabet kommer til at have base i Irland, hvilket sker af skattemæssige årsager. Efterfølgende har en række finanshuset løftet anbefalingen på Medtronic,  heriblandt JPMorgan, som har løftet til overvægt fra neutral, og William Blair, som har løftet til outperform.

TW Telecom åbner 11,3 pct. højere i 40,46 dollar og Level 3 Communications stiger 0,6 pct. til 44,36 dollar. Level 3 Communcations, der hjælper med at dirigere trafikken på internettet, har aftalt at købe TW Telecom for 5,7 mia. dollar for at få direkte adgang til forretningskunderne. TW Telecoms aktionærer vil modtage aktier og kontanter svarende til 40,86 dollar per aktie, hvilket er en præmie på 12 pct. over fredagens lukkekurs og det pointeres også, at værdien inklusive gæld lyder på 7,3 mia. dollar.

Sandisk stiger 0,9 pct. til 99,31 dollar efter at den amerikanske producent af flash-hukommelseskort har aftalt at købe det længe ventede overtagelsemål Fusion-IO for cirka 1,1 mia. dollar, hvorved det får adgang til producenten af flash-hukommelse til Facebook og Apple og selskabet, hvor Steve Woziniak er chefforsker. Fusion-IO stiger 22,7 pct. til 11,39 dollar.

Micron Techonlogy åbner 3,0 pct. højere i 32,09 dollar efter at finanshuset Robert Baird har hævet anbefalingen på aktierne i USA's største amerikanske producent af hukommelseschips til outperform fra neutral med et kursmål på 42 dollar.

Der er mandag eftermiddag kommet tal for den amerikanske industriproduktion, som viste en stigning på 0,7 pct. i maj efter et fald på 0,1 pct. i april, som var en revidering fra et fald på 0,5 pct. Økonomerne havde ventet en stigning i industriproduktionen på 0,5 pct. i maj.

BRANCHENYT
Læs også