Aktier: Lille C20-fald med Vestas helt i bund

Det danske C20 Cap-indeks lukkede mandag med et fald på 0,3 pct. i 811,11, hvor Vestas agerede bundprop efter at finanshuset Barclays sænkede anbefalingen på aktien til undervægt.

- De europæiske aktiemarkeder fortsætter, hvor de slap i sidste uge og falder oven på uroen i Irak, mens også de strandede energiforhandlinger mellem Rusland og Ukraine bekymrer markedet. Disse har medført, at Rusland har lukket gasforsyningen til Ukraine, men leverancerne gennem Ukraine til det øvrige Europa fortsætter dog, skrev Nordea mandag eftermiddag.

Vestas faldt 4,8 pct. til 273,20 kr. efter at finanshuset Barclays har sænkede anbefalingen på aktierne i den danske vindmølleproducent til undervægt fra ligevægt med et kursmål, der dog blev løftet til 220 kr. fra 97 kr. Finanshuset skrev, at de generøse 2015-estimater viser, at Vestas handles til en P/E på 20, mens vindmøllesektoren fortsat er udfordret. 

Novo Nordisk steg 1,7 pct. til 251,40 kr. Nordea Markets løftede i forbindelse med diabeteskonferencen i USA kursmålet på Novo Nordisk-aktien til 313 kr. fra 305 kr., mens anbefalingen stærkt køb blev fastholdt. Yderligere skrev Danske Markets, at ADA-diabeteskonferencen viste, at medicinalselskabet ud fra et klinisk perspektiv kan have førende produkter inden for alle insulinsegmenter i de næste to til tre år.

William Demant faldt 0,04 pct. til 491,50 kr., imens GN Store Nord steg 2,4 pct. til 150,60 kr. Den schweiziske konkurrent Sonova aftalte at opkøbe svensk Comfort Audio, som har 93 ansatte. Comfort Audio producerer og distribuerer høreapparater.

Jyske Bank faldt 0,6 pct. til 308,20 kr. Banken nedlægger 177 fuldtidsstillinger grundet lavere aktivitetsniveau, vigende udlånsvolumen og sammenlægninger. Flere stillinger nedlægges med øjeblikkelig virkning og medfører afskedigelse af 92 medarbejdere.

Auriga satte sig mandag med 5,9 pct. til 273 kr. efter fredagens fremgang på 17,7 pct., hvor selskabet meddelte, at det har igangsat en undersøgelse af de strategiske muligheder. Nordea vurderede, at en forklaring på dagens tilbagefald kan være, at nogle investorer havde sat næsen op efter, at der ville ske noget allerede i weekenden.

ALK-Abello faldt 3,9 pct. til 804 kr. efter at allergivaccineselskabet partner i Japan, Torii Pharmaceutical afsluttede det andet af to fase II/III-studier med ALK's tabletvaccine mod allergiske luftvejslidelser forårsaget af husstøvmider, som ikke nåede det primære effektmål.

Lundbeck endte med et plus på 0,8 pct. i 138,30 kr. efter at Connect-studiet viste, at Brintellix opfyldte det primære effektmål, som var at påvise forbedring i kognitiv funktion sammenlignet med placebo målt ved Digit Symbol Substitution Testen (DSST).

BRANCHENYT
Læs også