Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kongskilde banket baglæns

Landbrugsmaskinekoncernen Kongskilde havde forberedt sig på vækst, men blev taget på sengen af et faldende marked. En ny ledelse er i gang med en heftig oprydning.

Landbrugsmaskinekoncernen Kongskilde er ramt af et vådt forår i Frankrig. Foto: DLG

Der var gjort klar til et solidt ryk fremad, men i stedet led både markedet og evnen til at bide skeer med konkurrenterne et knæk. Det har kostet landbrugsmaskinevirksomheden Kongskilde dyrt og placerer milliardforetagendet som bundprop i Jyllands-Postens analyse af de 50 største virksomheder i region Sjælland.

»Vi blev ramt af et dårligt og vådt forår, især i Frankrig, som er vores største marked. Vi havde budgetteret med en større omsætning og havde gearet op, bl.a. på mandskab. Men markedet dykkede, og samtidig tabte vi markedsandele. I den situation må vi erkende, at vi ikke formåede at tilpasse os hurtigt nok. Så vi havde for høje omkostninger, før vi begyndte at få tilpasset organisationen,« siger Lars Sørensen, bestyrelsesformand for Kongskilde og vicekoncernchef i landbrugskæmpen DLG, der ejer landbrugsmaskineproducenten...

BRANCHENYT
Læs også