Føtex og Bilka ramt af varemangel

Kunder i Føtex og Bilka, ejet af Dansk Supermarked, bliver mødt af halvtomme kølediske og skilte med beklagelser landet over.

Omlægning af et it-system er en af forklaringerne på, at nogle nye varer ikke er kommet frem til Føtex og Bilka. Foto: Søren Østerlund

Den seneste uge er kunder landet over blevet mødt af tomme kølediske i flere af Dansk Supermarkeds butikker - både Føtex og Bilka.

Dansk Supermarked arbejder på at løse problemet, der skyldes omlægning af it-systemer og flytning af et lager, skriver Fyens Stiftstidende.

Siden lørdag i sidste uge er flere hundrede forskellige kølevarer ikke blevet leveret, som de skulle, i den danske detailhandelskoncern. Heriblandt flere typer af skiveskåret pålæg, leverpostej, oksekød, svinekød, fjerkræ og mejeriprodukter.

- En af årsagerne er, at vi er ved at indføre et helt nyt it-system, og samtidig har vi flyttet vores lager for en del af kølevarerne. Så det er en kombination. Det har været en voldsomt kompleks opgave, og vi gør alt, hvad vi kan for at løse det, siger pressechef i Dansk Supermarked, Mads Hvidtved Grand, til avisen.

Tomme diske

Hos Føtex på Vesterbro i Odense er man hårdt ramt af de manglende leverancer.

- Lige nu mangler vi flere hundrede forskellige varenumre fra kølediskene, hvis ikke mere. Enkelte dage har vi haft helt tomme diske i kødafdelingen, siger varehuschef Johannes Andresen til Fyens Stiftstidende.

Han kalder situationen "beklagelig og et kæmpe irritationsmoment" for ansatte og kunder.

- På bare få dage har jeg været i kontakt med mindst hundrede frustrerede kunder her i forretningen. De undrer sig forståeligt nok over de tomme kølediske. Det er pinligt og dybt beklageligt, siger Johannes Andresen, der ikke kan huske, at han nogensinde har oplevet noget lignende i sine snart 10 år som varehuschef i Føtex.

Varer på vej

Dansk Supermarked beklager generne over for kunderne og håber ifølge pressechefen at have genoprettet forsyningslinjerne inden for et par dage, skriver Fyens Stiftstidende.

BRANCHENYT
Læs også