Har du planlagt ferie i arbejdstiden?

Mange medarbejdere har tilsyneladende ikke kunnet stå for fristelsen.

Hver tredje af de adspurgte i en undersøgelse indrømmer, at de har brugt noget af deres arbejdstid på at planlægge en ferie.

Det er dyrt for landets arbejdsgivere, når medarbejderne skal planlægge ferie. Det skriver Avisen.dk.

Hver tredje dansker bruger arbejdstiden på at surfe efter billige ferier eller ringe til rejsebureauer.

Det viser en rundspørge udført af Wilke for Avisen.dk blandt 776 danskere i job. Her svarer i alt 30 procent, at de i høj eller nogen grad har planlagt ferie i arbejdstiden.

Et skridt tættere på lufthavnen

Det stemmer meget godt overens med, hvad de ser hos Spies Rejser.

Rejseselskabet sælger omkring 75 procent af rejserne på nettet. På hverdage stiger besøgene mellem otte klokken otte og ni om morgenen.

I arbejdstiden er der en mindre stigning i bookinger fra klokken 13-16, fortæller en tilfreds kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

"Mange har åbenbart adgang til nettet i arbejdstiden. Det er jo godt for både dem og for os," siger han til Avisen.dk.

Arbejde og ferie for sig

Hos arbejdsgiverne er der knapt så stor begejstring.

"Som udgangspunkt er man ansat til at passe sit arbejde og ikke til at planlægge hverken rejser eller konfirmationer," siger underdirektør i Dansk Industri, Anders Søndergaard til Avisen.dk.

Både han og arbejdsgiverne i Dansk Erhverv, der organiserer virksomheder i handel og service, mener, at det handler om at finde balancen, hvis man skal lave private ting på jobbet.

"På mange arbejdspladser er det i orden, at man tjekker et par priser på rejser, så længe det ikke tager overhånd eller tager tid fra ens arbejdsopgaver, så man ikke får gjort, hvad man skal," siger Rikke B. Ørum, chef for HR og arbejdsmiljø i Dansk Erhverv til Avisen.dk.

BRANCHENYT
Læs også