Asien: Investorerne i vildrede om retningen

De asiatiske investorer er i vildrede om retningen tirsdag morgen.

Foto: Junji Kurokawa/AP

De geopolitiske bekymringer vejes op af gode amerikanske nøgletalsdata, men oliepriserne er forsat på et ganske højt niveau, hvilket kan trække ned i det samlede regnskab.

Samtidig afventer investorerne onsdagens afslutning af det to dage lange pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks Federal Open Market Committee.

Mandag var der nyt fra Den Internationale Valutafond (IMF) der reducerede vækstprognosen for den amerikanske økonomi i år. Mere interessant var dog Fondens vurdering af Federal Reserves mulighed for at holde renten tæt på nul i længere tid end investorerne hidtil har forventet.

- Der kom nogle positive nøgletalsdata fra USA. Men investorerne ser ud til at se frem til Fed-mødet, siger markedsstrateg Stan Shamu fra IG Ltd i Melbourne til Bloomberg News.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger så godt som uændret først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

Kameraer trækker godt

Børsen i Tokyo trækkes op af blandt andet Konica Minolta, der har fået en opjustering fra analytikerne hos JPMorgan Chase. "Køb" lyder anbefalingen af den japanske kontor-udstyrskoncern nu, og aktien stiger 8,7 pct.

Det toneangivende Nikkei-indeks stiger 0,3 pct., mens det bredere Topix-indeks øger med 0,4 pct.

I Hongkong trækkes markedet ned af blandt andet New World China Land Ltd. Selskabets moderselskab har skrottet planerne om en 2,4 mia. dollar stor privatisering af de kinesiske ejendomsaktiviteter. New World China Land falder 22 pct., mens Hang Seng falder 0,6 pct.

På fastlandet falder såvel Shanghai Composite som CSI 300 0,8 pct.

Blandt de øvrige børser er kursfald i Singapores Straits Times og Sydneys ASX- indeks på henholdsvis 0,5 pct. og 0,1 pct., mens Taiwans Taiex-indeks stiger 0,4 pct. og Sydkoreas Kospi-indeks øger med 0,2 pct.

De amerikanske futures handles med små stigninger på op mod 0,1 pct. i Asien.

BRANCHENYT
Læs også