Europæisk bilsalg fortsætter fremgang

Fremgangen er mest udtalt blandt de sydeuropæiske lande.

Set under et var bilsalget i Europa i maj 4,5 pct. højere end tilsvarende måned i fjor.

Bilsalget i Europa fortsætter sin optur, men det sker fortsat fra et lavt niveau.

Det viser en ny opgørelse fra de europæiske bilproducenters organisation ACEA - European Automobile Manufacturers Association. Bilsalget i maj viser en fremgang på 4,5 pct. i sammenligning med samme måned i fjor.

Det er niende måned i træk, at bilsalget i Europa viser fremgang sammenlignet med året før.

Stadig på lavt niveau

Men samtidig viser tallene også, at fremgangen sker fra et lavt niveau. I maj blev der i Europa indregistreret 1.093.448 nye biler, og det er faktisk det næstlaveste tal for maj siden 2003.

I årets første fem måneder er der blevet indregistreret 5.431.921 biler i Europa. Det er en fremgang på 6,9 pct. sammenlignet med 2013.

Store forskelle

Salgstallene dækker dog over store forskelle landene imellem.

Af de store lande var Italien alene om at have tilbagegang i maj. Tilbagegangen var på 3,8 pct. sammenlignet med året før. De største tilbagegange stod Østrig og Schweiz for med henholdsvis 7,2 og 5,4 pct.

Sydeuropæisk fremgang

Men ellers antyder tallene, at det økonomisk går bedre i de sydeuropæiske lande.

Således kan Rumænien, Grækenland, Portugal og Cypern notere fremgange på henholdsvis 46,1, 42,3, 36,5 og 24,2 pct. Den største fremgang tegner Island sig dog for med 51,3 pct. Det sker dog med udgangspunkt i små tal, for der blev kun indregistreret 2.155 nye biler på Island i maj.

Europa største bilmarked - det tyske - kunne i maj notere en fremgang på 5,2 pct. Fremgangen i Storbritannien var på 7,7 pct.

I Danmark var fremgangen i maj på 1,4 pct.

BRANCHENYT
Læs også