Statoil vil barbere op imod 1.400 stillinger væk

Der kan blive tale om deciderede afskedigelser.

Foto: Terje Borud /Statoil Fuel & Retail

Medarbejderne i den norske energikæmpe Statoil må endnu en gang forberede sig på store nedskæringer, og denne gang er der helt op imod 1400 stillinger i farezonen, skriver den norske avis Aftenposten.

Jannik Lindbæk, som er leder af Statoils afdeling for medierelationer, forklarer, at der har været arbejdet med planen i halvandet år, men at der endnu har ikke har været oplyst om detaljer i planen.

Men nu viser det sig, at der er kig på mellem 1100 og 1400 stillinger, og at Statoil ikke kan udelukke, at der bliver tale om deciderede afskedigelser.

Få flere nyheder om shipping - få ShippingWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Reduktionerne er en del af den besparelsesplan, som selskabet er i gang med, og som indeholder 25 forskellige områder, som skal være gennemført inden 2016.

"Selskabet har en årlig, naturlig afgang på mellem 800-1000 stillinger. Det giver selskabet et stort, internt stillingsmarked," siger Jannik Lindbæk til avisen, men tilføjer, at man ikke kan afvise, at der bliver tale om fyringer.

Statoil har i år bremset op for sine investeringer på linje med andre store energiselskaber. En af udfordringerne for det norske energiselskab er det høje lønniveau i Norge.

BRANCHENYT
Læs også