Aktier åbning: C20 starter højere - plus til Auriga

Det danske aktiemarked har ligesom resten af børserne i Europa startet tirsdagen med stigninger.

Efter 10 minutters handel ligger C20 Cap-indekset 0,5 pct. højere i 815,44. Uden for eliteaktierne samler fokus sig om Auriga, efter at selskabet ifølge Berlingske Tidendes oplysninger har modtaget et konkret købstilbud.

- Markederne i USA lukkede lidt højere mandag efter stærke nøgletal, og derfor forventer vi også stigninger i Europa fra åbningen tirsdag. Stemningen kan dog hurtigt ændre sig, og det er jo Irak blandt andet, der driller i øjeblikket. Man frygter, at situationen i Irak vil eskalere, og at en stigning i oliepriserne vil påvirke verdensøkonomien, sagde rådgiver Jesper Bamberger fra Nordea umiddelbart før åbningen til Ritzau Finans.

Novo Nordisk starter dagen med en stigning på 0,9 pct. til 253,8. Aktien har været i fokus de seneste dage, hvor det er strømmet ind med nyheder fra den årlige diabeteskonfernece i USA.

- Novo-aktien faldt efter et svagt første kvartal, men diabeteskonferencen, som slutter i dag, har vendt stemningen i aktien, vurderer Jesper Bamberger.

Zealand Pharma er også til stede ved ADA-konferencen, og her udtrykker topchef David Solomon fortsat stor tiltro til diabetesmidlet Lyxumia trods en langsom lancering. Han mener, at midlet bliver en "multiblockbuster" med et salg på flere milliarder dollar om året. Aktien ligger 1,5 pct. højere i 68,5 efter em stigning mandag på 8,0 pct.

Uden for C20 stiger Auriga 4,0 pct. til 284, efter at selskabet ifølge Berlingske Business har fået et konkret bud på datterselskabet Cheminova. Selskabet forsøger nu at tromme interesse op fra flere mulige købere, heriblandt kapitalfonde, skriver Avisen. Auriga-aktien faldt mandag 5,9 pct. efter en stigning på 17,7 pct. fredag, da selskabet udsendte en meddelelse om en "undersøgelse af de strategiske muligheder".

Vestas dykkede mandag 4,8 pct., efter at Barclays kom med en kritisk analyse, og tirsdag morgen falder den yderligere 0,4 pct. til 272,2 kr. Det kan hænge sammen med, at finanshuset Exane har indledt dækning af aktien med anbefalingen "underperform" med et kursmål på 229 kr.

BRANCHENYT
Læs også