Tyggegummifamilies bioteksatsning i plus

I store træk følger koncernens investeringer i mindre virksomheder - herunder i høj grad life science-planen.

Foto: Colourbox

Familievirksomheden Bagger-Sørensen & Co., kendt fra tyggegummibranchen, men med store investeringer i life science, fik i 2013 vendt et stort minus i 2012 til et lille plus.

Bagger-Sørensen & Co er moderselskab for bl.a. Fertin Pharma, der udvikler og producerer medicinsk tyggegummi, men selskabet er også stor investor i life science via selskabet Vecata Invest.

Koncernen fik i 2013 et plus på 3 mio. kr. mod et minus på 119 mio. kr. året før. Omsætningen landede på 681 mio. kr. mod 613 mio. kr. i 2012.

Det fremgår af det nyligt offentliggjorte regnskab, hvoraf det tillige fremgår, at der er tale om et velpolsteret selskab. Egenkapitalen er på 1,6 mia. kr., mens regnskabet udviser en balance på 2,4 mia. kr.

”Udviklingen er tilfredsstillende, men indtjeningen skal fortsat øges,” konkluderer ledelsen.

Om Vecata Invest hedder det, at der af natur er tale om relativt risikable investeringer. Men udviklingen i selskabets portefølje af virksomheder ”følger væsentligst de lagte planer”.

”Der har været dog behov for at foretage en delvis nedskrivning af investeringen i en enkelt virksomhed,” fremgår det.

Claus Bagger-Sørensen sidder i dag som bestyrelsesformand i Vecata Invest. Set i bakspejlet skulle familiens risikoprofil måske have været knap så høj, sagde han i efteråret i et interview med MedWatch - men han tror på potentialet i porteføljen.

BRANCHENYT
Læs også