Adm. direktør forlader Norden

Carsten Mortensen træder tilbage som adm. direktør for Dampskibsselskabet Norden A/S.

Carsten Mortensen, forhenværende adm. direktør i Dampskibsselskabet Norden. Foto: Niels Hougaard

Det fortæller Norden i en fondsbørsmeddelelse tirsdag middag.

I stedet skal Carsten Mortensen være topchef hos den maritime virksomhed BW Group. Topchefen vil fortsat være til rådighed for Norden "i en periode," og selskabet vil nu påbegynde en proces med at finde en afløser.

- Carsten Mortensen har været i spidsen for Norden i en periode, hvor Norden har udviklet sig til et af de største og mest veldrevne tørlast- og produkttankrederier i verden. Det er med beklagelse, at vi har modtaget Carsten Mortensens opsigelse, skriver Norden i meddelelsen.

Aktien falder

Carsten Mortensen kom til D/S Norden i 1997 som chef for tørlastdivisionen, efter at han tidligere var ansat i A.P. Møller - Mærsk i 11 år. I 2004 blev Carsten Mortensen forfremmet til Nordens koncerndirektion og fik titlen som driftsdirektør, inden han i begyndelsen af 2005 tog skridtet helt til toppen af direktionen med titlen som administrerende direktør.

Derudover bestrider Carsten Mortensen positionen som bestyrelsesformand hos Danmarks Rederiforening, ligesom han har ledende positioner i den almennyttige fond Dampskibsselskabet Orients Fond, i CAMO Shipping samt i Tietgen Fonden.

Norden-aktien falder med 3,7 pct. til 194,30 kr. tirsdag over middag.

BRANCHENYT
Læs også