Obligationer middag: Fra status quo til lille rentestigning

En rolig morgen på obligationsmarkederne udviklede sig til det lidt mindre stillestående med små rentestigninger hen over formiddagen.

Ved middagstid tirsdag bærer den danske toneangivende 10-årige statsobligation en rente på 1,39 pct. eller 1 basispoint højere end lukkeniveauet mandag, som også var åbningsrenten tirsdag morgen.

Dermed følger renteudviklingen nogenlunde tendensen på de øvrige europæiske rentemarkeder, hvor der ses stigninger på 1-2 basispoint i Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

I mellemtiden har markedet modtaget britiske inflationstal, der viste et overraskende prisfald i maj på 0,1 pct. mod en ventet stigning på 0,2 pct. Den overraskende prisudvikling dæmper forventningerne om en snarlig britisk renteforhøjelse.

Formiddagens renteudvikling Storbritannien er et marginalt fald på 0,1 basispoint.

Også formiddagens tyske ZEW-indikatorer for juni bød på overraskelse. Forventningsindekset faldt skuffende til 28,9 fra 33,1, men markedet havde ventet en stigning til 35,0. Omvendt var stigningen til 67,7 i indekset for opfattelsen af den aktuelle økonomiske situation en positiv overraskelse. Her havde markedet ventet et uændret indeks på 62,1 ifølge estimaterne fra Bloomberg News.

Fra USA kommer der i eftermiddag data for forbrugerpriser, påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser. Forbrugerpriserne ventes at være steget 0,2 pct. på månedsbasis i maj, viser et estimat fra Bloomberg. Desuden ventes et påbegyndt boligbyggeri i maj på 1,03 mio. enheder og et omfang af byggetilladelser på 1,05 mio.

BRANCHENYT
Læs også