Aktier middag: Mærsk tvinger indeks på nedtur

Efter en formiddag med spirende optimisme på aktiemarkedet sendte dårlige nyheder for Mærsk-aktierne ved middagstid C20 Cap-indekset på nedtur.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Lige efter middag ligger C20 Cap-indekset dermed i 807,6.

De kinesiske myndigheder har sagt nej til det store P3-samarbejde mellem MSC, Maersk Line og CMA CGM. Det betyder, at planerne for samarbejdet, der skulle have mindsket omkostningerne og øget overskuddet i Maersk Line, bliver stoppet, skriver A.P. Møller-Mærsk.

- Partnerne har noteret og respekterer MOFCOM's beslutning og har på grund af beslutningen aftalt at stoppe yderligere tiltag for P3 Network, og P3 Network vil i den oprindelige form ikke blive en realitet, skriver A.P. Møller - Mærsk i en fondsbørsmeddelelse.

Mærsk aktierne er faldet 5,6 pct. til 13.240 kr. for B-aktien og med 4,6 pct. til 12.750 kr. for A-aktien.

GN i toppen

Øverst i indekset præsiderer GN Store Nord med en stigning på 3,3 pct. til 155,50 kr. og Pandora med et løft på 2,7 pct. til 404,70 kr. Der er ikke selskabsspecifikke nyheder bag kursudviklingen.

Med i indeksets toptrio er også Novo-aktien med en stigning på 1,1 pct. til 254,10 kr. Aktien har været i fokus de seneste dage, hvor det er strømmet ind med nyheder fra den årlige diabeteskonference i USA. Senest rapporteres om positiv udvikling inden for GLP-1-midler, der atter genvinder vækstmomentet inden for behandling af type 2 diabetes. Her er Novo Nordisks Victoza markedsleder.

Diabetesgigantens lillesøster og konkurrent, Zealand Pharma, er også til stede på ADA-konferencen, hvor topchef David Solomon udtrykker fortsat stor tiltro til diabetesmidlet Lyxumia, som også er et GLP-1-middel, trods en langsom lancering. Han mener, at midlet bliver en ”multiblockbuster” med et salg på flere milliarder dollar om året. Aktien ligger ved middagstid 11,9 pct. højere i 75,50 efter en stigning mandag på 8,0 pct.

Auriga stiger efter salgssnak

Uden for C20 stiger Auriga 5,5 pct. til 288 kr., efter at selskabet ifølge Berlingske Business har fået et konkret bud på datterselskabet Cheminova. Selskabet forsøger nu at tromme interesse op fra flere mulige købere, heriblandt kapitalfonde, skriver avisen. Auriga-aktien faldt mandag 5,9 pct. efter en stigning på 17,7 pct. fredag, da selskabet udsendte en meddelelse om en ”undersøgelse af de strategiske muligheder”.

Vestas får lidt revanche, efter at aktien dykkede 4,8 pct. mandag, efter at Barclays kom med en kritisk analyse. Tirsdag middag er aktien steget 0,7 pct. til 275 kr., selvom finanshuset Exane har indledt dækning af aktien med anbefalingen "underperform" med et kursmål på 229 kr.

BRANCHENYT
Læs også