Læger skal leve deres iværksætterdrømme ud

Rigshospitalet får nu følge af kollegerne i Odense, der også søsætter iværksætterprojekter sammen med bl.a. Accelerace.

Foto: Casper Dalhoff

Accelerace, der hjælper iværksættere, går nu sammen med række partnere for at få flere læger og andet sundhedspersonale til at leve deres iværksætterdrømme ud.

Det sker med initiativet Health Tech Commercializer, der med både penge og rådgivning skal gøre det mere attraktivt at gå iværksættervejen – uden at droppe sit daglige job.

”Kort fortalt går Health Tech Commercializer ud på, at sundhedsfagligt personale kan henvende sig med en god idé. Hvis der er værdi og forretningspotentiale, bliver idéen udvalgt, og der følger både penge og assistance med til at få den kommercialiseret,” skriver Accelerace i en pressemeddelelse, hvori Lars Svane, business developer hos Accelerace siger:

”I lægers daglige arbejde oplever de, hvor der er uhensigtsmæssigheder. Og nogle af dem tænker sig frem til, hvordan en opfindelse kan løse problemet. Alligevel ser vi alt for sjældent at højt uddannet sundhedspersonale tage skridtet fra hospital eller laboratorium til at skabe egen virksomhed.”

Bag projektet står også Odense kommune, Odense Universitetshospital, Syddansk Universitet, mens finansieringen sker gennem Welfare Tech Invest. Projektet har udgangspunkt i Odense.

Penge og rådgivning

”Hvis den indsendte idé bliver godkendt af et i alt ni mand stort selection board, bliver den tildelt et 250.000 startlån og en såkaldt ”virtuel CEO”, der i tre måneder står for blandt andet markedsplan og patentansøgninger, så lægen eller forskeren lettere kan koncentrere sig om sit arbejde.

Programmet vil sikre, at idéen bliver markedsmoden nok til kunne præsenteres for større investorer, når de tre måneder er gået,” hedder det i pressemeddelelsen.

Direktør på OUH Peder Jest siger:

”På OUH samarbejder vi med erhvervslivet, når vi kan komme til det. For jeg kan se, at det giver værdi, når det sundhedsfaglige bliver parret med kommercielt tænkende. Derfor er det ikke kun de enkelte læger, men hele forskningsmiljøet, der kan få gavn af læger, der driver innovativ virksomhed ved siden af.”

Også projekt på Riget

Odense Universitetshospital står ikke alene med at gøre en indsats for at fremme iværksætterlysten blandt læger. MedWatch har tidligere skrevet, at Danmarks største hospital, Rigshospitalet, er gået ind i udviklingsfasen med et nyt opfinder-projekt, en del af "IdeRiget", der kan få store betydning for hospitalet, patienterne – og forskellige typer partnere fra dansk erhvervsliv.

Projektet handler om, at 10 medarbejdere i kølvandet på en udvælgelsesproces har fået grønt lys til at gå videre med deres gode idéer for frikøbes fra almindelig tjeneste.

BRANCHENYT
Læs også