62.000 pædagoger skal have ny formand

Formanden for Bupl, Henning Pedersen, stopper, og dermed skal 62.000 pædagoger have ny formand.

Henning Pedersen stopper som formand for Bupl, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund. Foto: Finn Frandsen.

Efter otte år i spidsen for Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, Bupl, har den nuværende forbundsformand Henning Pedersen valgt at takke af.

65-årige Henning Pedersen genopstiller ikke ved den kommende kongres i november, og dermed skal de 62.000 medlemmer have en ny formand.

- Der skal nye kræfter til, lyder det fra Henning Pedersen.

Generationsskifte

- Jeg har nået en alder, hvor det er naturligt at tænke på et generationsskifte. Jeg har været i alt 36 år i Bupl - lokalt på Fyn og centralt i forretningsudvalget - så jeg finder, at det nu er det rette tidspunkt for mig til at give plads til yngre kræfter.

- Jeg har været utrolig glad for at have fået lov til at give mit bidrag til arbejdet for pædagogernes sag - min egen profession, siger Henning Pedersen i en pressemeddelelse.

Henning Pedersen blev uddannet pædagog fra Seminariet for fritidspædagoger i Vanløse i 1974. Efter mange år som fagligt aktiv blev han valgt som formand i 2006.

Endnu ingen kandidater

Der er endnu ingen kandidater til formandsposten. Henning Pedersens afløser skal vælges på kongressen den 21.-22. november 2014.

Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, Bupl, blev oprettet i 1973 med sammenlægningen af Dansk Barneplejeråd, Dansk Børnehaveråd og Foreningen af fritidspædagoger.

Bupl har i dag over 62.000 medlemmer.

BRANCHENYT
Læs også