Obligationer: Tro på lave renter ebber ud

Rentestigninger på 4-5 basispoint prægede afslutningen af tirsdagens europæiske obligationshandel. Også den danske, hvor den toneangivende danske 10-årige statsobligation sluttede dagen med en rente på 1,43 pct svarende til en rentestigning på 4 basispoint i forhold til morgenrenten, der var status quo i forhold til mandagens lukkeniveau.

Ifølge Bloomberg News var udviklingen drevet af spekulation i, at den hastige udvikling mod stadigt lavere låneomkostninger nu er ved at ebbe ud.

I Portugal er obligationskurserne faldet fire dage i træk, og i Spanien og Italien er det anden dag i træk, at renten stiger, og for de tyske obligationer var det første dag i i længere periode med kursfald.

Tyskland vil onsdag sælge 10-årige statslån for 5 mia euro. Ved en tilsvarende auktion for en lille måned siden skete det til en rente på 1,41 pct., mens den tyske 10-årige rente tirsdag steg til 1,40 pct.

Tirsdag bød nedtrykkende nøgletal fra begge sider af Atlanten.

Forventningsindekset i den tyske ZEW-indikator for juni faldt til 28,9 fra 33,1. Markedet havde ventet en stigning til 35,0. Omvendt var stigningen til 67,7 i indekset for opfattelsen af den aktuelle økonomiske situation en positiv overraskelse. Her havde markedet ventet et uændret indeks på 62,1 ifølge estimaterne fra Bloomberg News.

Fra USA kommer skuffende tal for bl.a. påbegyndt boligbyggeri, der faldt 6,7 pct. i maj mod et ventet fald på 3,9 pct. Priserne steg derimod med 0,4 pct. på månedsbasis mod en ventet stigning på 0,2 pct.

BRANCHENYT
Læs også