Ny lov øger rådgiverers muligheder i Grønland

Folketinget har netop vedtaget følgeloven til den grønlandske storskalalov.

Dermed er juraen om udlændinges opholds- og arbejdstilladelser på plads for store storskalaprojekter i Grønland.

Den nye lov skaber håb om flere opgaver for danske rådgivervirksomheder i Grønland, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) fortæller adm. direktør Henrik Garver, at man har fulgt processen omkring storskalaloven og følgeloven, som foreningen er meget positiv omkring.

- Der er ikke noget, der er begyndt at røre på sig endnu, og der kommer nok til at gå noget tid, før det sker, men vores forventninger er, at det medfører et investeringebehov og dermed behov for rådgivning, siger han.

Kan bygge videre på erfaringer

Allerede nu er FRI's medlemmer aktive på Grønland, men med det nye fokus på minedrift lægges op til nye muligheder for de danske rådgivere.

- Det lægger op til flere opgaver til rådgivere - både til opgaver omkring infrastruktur og udvikling af det grønlandske samfund, men også til opgaver med minedrift. Vi har i dag en masse erfaringer med offshore-aktiviteterne i Nordsøen. Det vil være tilsvarende erfaringer, man kan opbygge på Grønland, siger Henrik Garver.

Henrik Fenger Jeppesen er adm. direktør i Rambøll Grønland, der er den næststørste lokale rådgiver på Grønland. Han mener ikke storskalaloven på nuværende tidspunkt ændrer så meget.

- Vi er her allerede, så for os er der ikke den store forskel. Storskalaloven ændrer ikke så meget i forhold til vores aktiviteter, men forhåbenligt vil storskalaloven betyde at der sættes gang i flere store infrastrukturprojekter, siger han.

Rambøll har i dag over 400 mand i det arktiske område.

BRANCHENYT
Læs også