Asien: Sivende markeder uden for Tokyo

De asiatiske investorer er langt fra enige om udviklingen onsdag morgen.

Geopolitiske bekymringer, Federal Reserves pengepolitiske beslutninger og blandede nøgletal fra Japan og Kina er alle ingredienser i den asiatiske gryderet, som skal serveres for investorerne på den lokale "Happy Grill".

Fælles er en afventende holdning frem til onsdagens afslutning af det to dage lange pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks Federal Open Market Committee. For selv om inflationen tirsdag viste sig at ligge over Federal Reserves målsætning, er den økonomiske vækst næppe stabil nok til at kunne overbevise komite-medlemmerne om, at en stramning er ved at være nødvendig.

- Det er er usandsynligt, at den amerikanske økonomiske vækst har nået et tilstrækkeligt højt tempo til, at Feds vækstmål er opnåelige. De seneste boligmarkedsdata har været blandede, men inflationsdataene giver ikke Federal Reserve de forsikringer, de søger efter, for at se om ejendomsmarkedet vil støtte et bredere opsving, når renterne normaliseres, siger investeringschef Matthew Sherwood fra Perpetual i Sydney til Bloomberg News.

Tokyo i plus

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks uden for Japan ligger medet fald på 0,2 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

Børsen i Tokyo ligger i modsætning til de fleste andre asiatiske børser i plus. Det toneangivende Nikkei-indeks stiger 0,8 pct., mens det bredere Topix-indeks øger med 0,7 pct.

I Hongkong trækkes markedet ned af blandt andet New World China Land Ltd. Selskabets moderselskab har skrottet planerne om en 2,4 mia. dollar stor privatisering af de kinesiske ejendomsaktiviteter. New World China Land falder 22 pct., mens Hang Seng falder 0,6 pct.

På det kinesiske fastland er der frygt for, at den kinesiske boligboble er ved at briste. For det indikerer friske tal for boligpriserne i de 70 største byer. Priserne steg i blot 15 af de 70 største byer i forhold til måneden før, og dermed er prisfald i stigende grad blevet dagligdag ifølge dataene fra National Bureau of Statistics i Beijing. Shanghai Composite falder 0,5 pct. mens CSI 300 dropper 0,3 pct.

Blandt de øvrige børser er kursfald i Sydneys ASX-indeks, Taiwans Taiex-indeks og Sydkoreas Kospi-indeks på henholdsvis 0,2 pct., 0,1 pct. og 0,2 pct., mens Singapores Straits Times stiger 0,1 pct.

De amerikanske futures handles med marginale stigninger på under mod 0,1 pct. i Asien.

BRANCHENYT
Læs også